Afbeelding
(Foto: )

Webinar Hart en Food

REGIO - Na het succesvol bereiken van de mijlpaal van honderdduizend euro ten bate van multidisciplinair onderzoek naar het vrouwenhart, komt binnen de termijn van drie jaar het behalen van het volgende doel binnen bereik. Allemaal door de bevlogen inzet van Inner Wheel clubs door heel Nederland, onder aanvoering van Inner Wheel Purmerend.

Dit onderzoek is de zogenaamde ‘mammogram-analyse’ en wat dit voor vrouwen in het algemeen kan betekenen. Dus welke conclusies en verband over de gezondheid van het vrouwenhart kunnen afgeleid worden bij het maken van een mammografie tijdens het borstkankeronderzoek, dat vele vrouwen jaarlijks preventief ondergaan. Zou het niet mooi zijn als het bevolkingsonderzoek voor borstkanker in de toekomst ook gebruikt kan worden voor screening op hart- en vaatziekten?

Maandag 20 maart houdt de stichting Hart voor Vrouwen samen met Inner Wheel een webinar met als thema ‘Hart & Food’. Het webinar staat in het teken van het verband tussen bewegen, eten en hart- en vaatziekten. Met de nadruk op het verbeteren van eetpatronen. Gastspreker is Annemieke Jansen, cardiologe in het Groene Hart Ziekenhuis Gouda. Zij doet al jaren onderzoek naar de relatie tussen eten en gezondheid en specifiek naar het (vrouwen)hart. 

Het webinar is voor iedereen toegankelijk en de kosten van tien euro komen in z'n geheel ten goede aan het onderzoek naar het verband tussen borstkanker en hartklachten. Inschrijven kan via www.hartvoorvrouwen.nl/event/webinar-hart-food .


Afbeelding
Afbeelding