Afbeelding
Foto: aangeleverd

Wethouder Dick Bennis opent districtskampioenschap petanque in Zwaag

Sport

ZWAAG - Op het complex van petanquevereniging De Bouledozers, te vinden aan het Leekerpad 8 in Zwaag, vindt zondag 7 mei het Districtskampioenschap tête-à-tête plaats van het district noordwest van de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond).

Binnen de NJBB is Nederland opgedeeld in zeven districten. Het district noordwest is gesitueerd in de kop van Noord-Holland, beginnende boven het Noordzeekanaal en lopend tot Den Helder. In het district zijn 24 verenigingen aangesloten bij de NJBB met in totaal 1850 leden.

Tête-à-tête is de speelvorm binnen het petanque waar ieder voor zichzelf speelt, kortom één tegen één. Tot op heden hebben 22 heren en 8 dames zich ingeschreven voor dit kampioenschap. Zowel bij de dames als bij de heren plaatsen de nummers de 1 tot en met 4 zich rechtstreeks voor het nationaal kampioenschap op 21 mei in Harderwijk. 


Het kampioenschap in Zwaag aankomende zondag wordt geopend door wethouder Dick Bennis. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en rond 18.00 uur is het afgelopen. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen, de toegang is gratis. Meer informatie: www.bouledozers.nl .