Bedelaars zorgen voor overlast rond station Hoorn Kersenboogerd.
Bedelaars zorgen voor overlast rond station Hoorn Kersenboogerd. (Foto: Rodi Media Archief)

Overlast bedelaars Kersenboogerd

HOORN - Fractie Tonnaer is bezorgd over de overlast van bedelaars in de Kersenboogerd. Na jaren ontvangen zij nog steeds klachten over de bedelaars die actief zijn rond het station Kersenboogerd en het winkelcentrum.

Overdag zijn de bedelaars actief, maar ook 's nachts hebben omwonenden overlast. Ze bellen bij mensen aan of bonken op de ramen. Ze vragen geld voor de trein en/of de bus, of zeggen dat ze zichzelf hebben buitengesloten. Velen weten inmiddels dat ze deze mensen moeten negeren of "nee" moeten zeggen, maar er zijn er ook genoeg die wél op de vraag ingaan. 

Kwetsbare groepen

Ook kwetsbare groepen zoals ouderen en kinderen worden aangesproken. Als ze geen contant geld hebben, geven ze soms hun telefoonnummer. De bedelaars sturen dan een Tikkie. De overlast is inmiddels al een aantal jaren bekend en mensen moeten dit blijven melden bij de politie, die bouwt een dossier op. Maar hoelang gaat dit nog duren vraagt Fractie Tonnaer zich af.

Kritische vragen

Daarom stelt Fractie Tonnaer het college van Burgemeester en Wethouders vragen over dit onderwerp. De fractie wil onder meer weten komen of het college bekend is met de genoemde overlast en zo ja, waarom deze niet wordt aangepakt. En waarom en hoe lang moet de politie een dossier opbouwen om iets te kunnen ondernemen? Ook wil de fractie weten of het college zich ervan bewust is dat vooral kwetsbare mensen de dupe zijn van deze bedelarij. 


Fractie Tonnaer wil dat er een eind komt aan deze reeds jaren durende overlast.