Nico Meurs in actie tijdens zijn solo-voorstelling 'VOLGENDE X'
Nico Meurs in actie tijdens zijn solo-voorstelling 'VOLGENDE X' (Foto: aangeleverd)

Nico Meurs speelt1 ‘VOLGENDE X’

HOORN - Na het succesvolle 'Onder het Melkbos' van Theaterstichting De Blauwe Feniks keert acteur/theatermaker Nico Meurs terug met: 'VOLGENDE X'.  Een aangrijpende én humoristische monoloog over een man die in het ziekenhuis wacht of zijn vrouw nog uit haar coma zal ontwaken. Te zien op zaterdag 10 juni in Theater Het Pakhuis.

Een man alleen in een verlaten wachtruimte van het ziekenhuis wacht gespannen af of zijn vrouw Maaike, die een auto-ongeluk heeft gehad, nog uit haar coma zal ontwaken. Ondertussen doodt hij de tijd met: verhalen, grappen, liedjes, imitaties, anekdotes, bespiegelingen en herinneringen. Langzamerhand kom je meer-en-meer te weten over zijn leven en over de toedracht van het ongeluk. De bekroonde tekst uit 1993 is van de Engelse schrijver Ron Aldridge.


Nico Meurs heeft het voor deze Nederlandse versie opnieuw vertaald en bewerkt. Het resultaat is een tragi-komische solo van ruim een uur. De voorstelling zit vol: humor, vaart en ontroering; is zowel beklemmend, als ook grappig en diep-menselijk. Maar bovenal kent 'VOLGENDE X' een aantal zeer onverwachte plottwists die de toeschouwer op het puntje van de stoel zal laten zitten.

Info en reserveren

Meer informatie en reserveren via www.deblauwefeniks.nl of via de website van Theater Het Pakhuis: www.pakhuishoorn.nl. 


De theater-monoloog is ook te boeken als: ‘huiskamer-voorstelling’ en na de zomer gaat 'VOLGENDE X' in reprise.

Afbeelding
Afbeelding