De honden moeten een parcours met hindernissen in de juiste volgorde en zo snel mogelijk afleggen.
De honden moeten een parcours met hindernissen in de juiste volgorde en zo snel mogelijk afleggen. Foto: Cees van Hoogdalem

Spectaculaire Agility Competitie bij KCWF in Zwaag

Nieuws

ZWAAG - Hondenliefhebbers kunnen zondag 4 juni hun hart ophalen tijdens de landelijke Agility Competititiewedstrijd bij KCWF. Het evenement, dat plaatsvindt op Roskam 3 in Zwaag, belooft een dag vol spannende actie en behendigheid te worden.

Het programma begint om 09.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De toegang tot het evenement is gratis, dus iedereen is van harte welkom om te komen genieten van dit spektakel. Er doen zo’n 260 honden mee.

Bij agility, ook wel bekend als behendigheid, draait het allemaal om de hond die een parcours van ongeveer twintig hindernissen in de juiste volgorde en zo snel mogelijk aflegt. De handler, oftewel de geleider, mag de hond tijdens het parcours aanwijzingen geven met de stem en gebaren, maar de hindernissen mogen niet aangeraakt worden. Het vereist behendigheid en snelheid van zowel de hond als de handler om het parcours foutloos af te leggen.

Tijdens de wedstrijd worden verschillende soorten hindernissen gebruikt, waaronder (hoogte)sprongen, tunnels, paaltjes en raakvlaktoestellen. Deze gevarieerde opstelling test de vaardigheden van de honden en maakt de sport uiterst boeiend om naar te kijken.

Geniet van de prestaties en het spektakel! Iedereen is welkom en je trouwe viervoeter mag uiteraard aangelijnd meekomen.