Rob van Hoogdalem vraagt aandacht voor de inloophuizen in Nederland.
Rob van Hoogdalem vraagt aandacht voor de inloophuizen in Nederland. (Foto: aangeleverd)

Rob’s Kaastour op 15 mei bij Inloophuis Medemblik

Nieuws

Rob van Hoogdalem (68) maakt zijn met trekker en huisje een tocht van vijf maanden om aandacht te vragen voor inloophuizen met kanker. “Ze staan daar klaar voor mensen in de moeilijkste tijd van hun leven.” 

Rob staat 15 mei om 10.00 uur met trekker en kaashuisje voor het inloophuis, aan de Oosterhaven in Medemblik. Hij verkoopt hele of halve kazen van respectievelijk 6 en 12 kilo en de opbrengst gaat naar de inloophuizen. Maar belangrijker vindt hij de aandacht voor inloophuizen. Rob kent veel mensen die met de ziekte te maken hebben. En in een inloophuis kunnen zij terecht om een praatje te maken, koffie te drinken, advies te vragen of om iets creatiefs te doen, zoals schilderen. “De huizen worden gerund door vrijwilligers en hebben grote baat bij donaties om de boel draaiende te houden. Als alle inloophuizen na mijn tour zeggen: ‘we merken toename van patiënten’, dat is het mooiste. Dan heb ik veel mensen bereikt. Wat de vrijwilligers doen in een inloophuis, daar neem ik mijn petje voor af, dat zou ik niet kunnen.”

Rob vertrok op 6 mei uit Woerden en wil in vijf maanden tijd alle inloophuizen van Nederland bezoeken. Hij heeft een reservetrekker en een reserveauto voor als het misloopt, maar hij heeft er vertrouwen in. “Als het misgaat, neem ik dat met een lach. Vrienden rijden de komende maanden het land door om de gekochte kaas te bezorgen. De opbrengst van de kazen wordt verdeeld over alle inloophuizen die Rob bezoekt. Voor meer informatie, ga naar https://www.robskaastour.nl