Dhr. P. Groot met Martagon lelies die nog in knop zijn.
Dhr. P. Groot met Martagon lelies die nog in knop zijn. (Foto: aangeleverd)

Dhr. P. Groot fleurt de buurt groen

"Waar op veel plaatsen in de Enkhuizer binnenstad het groen nogal inheems is (wordt ook wel onkruid genoemd) is er aan de Kuipersdijk, al enkele jaren, een soort exotische oase gecreëerd van bloeiende bloembollen. Beginnend in februari, wat als een toverbal doorbloeit tot eind oktober."

"Nu dit algehele waardering verkrijgt, ook hulp van de buren, en met betrekking tot de diverse bollen ook sponsorsteun, fleurt P. Groot met plezier de buurt wat op, waar hij ook gaarne zijn voormalige vak mee promoot. 


Groot was oprichter en directeur van Lily Company B.V. in Andijk, inmiddels reeds veertien jaar onder andere leiding, en ‘still going strong’ die wereldwijd tuinliefhebbers van exclusieve leliesoorten voorziet, middels een veelheid aan (groothandel) afzetkanalen. 

Over het hoofd groeien

Lily Company verkoopt o.a. exclusief de Martagon lelies (zie Wikipedia) in een ruim kleurensortiment. Op de foto een topper, op dit moment nog in knop, maar over ca. een week in volle bloei, die P. Groot over het hoofd gaat groeien en meer dan 30 bloemknoppen heeft, die samen met ca. honderd soortgenoten, de passanten in exotische extase kunnen brengen, en ook veelvuldig, vooral door toeristen, worden gefotografeerd. 


De Martagons worden o.a. opgevolgd door de z.g. Oriëntal Trumpet Lily’s, die over ca. zes weken in volle bloei zullen staan, daarna nemen Dahlia’s de overhand."

Neem voor reacties op dit artikel contact op met Dhr. P. Groot via: 0653147492.

Afbeelding
Afbeelding