Fietsen bij station Enkhuizen.
Fietsen bij station Enkhuizen. (Foto: Rodi Media/IH)

Fietsen verwijderen

SED-GEMEENTEN - De SED-gemeenten (Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland) verwijderen vanaf 3 april fietsen bij het station. Het gaat om fietsen die ernstig beschadigd zijn en fietsen die meerdere maanden op dezelfde plaats staan. Deze fietsen krijgen een sticker. Daarna heeft de eigenaar tot 3 april de tijd om de fiets te verwijderen.

SED-gemeenten verwijderen vanaf 3 april fietsen bij stations

Deze weesfietsen en fietswrakken houden stallingsplekken bezet en geven een rommelig beeld van het station. Daarom is deze opruimingsactie opgezet. Op deze manier komt er weer stallingsruimte vrij en willen de gemeenten voorkomen dat fietsen wegroesten of gestolen worden.

Opruimactie

Tijdens een opruimactie krijgen fietsen een sticker met daarop een waarschuwing. Vindt u een sticker van de gemeente aan uw fiets en gebruikt u uw fiets gewoon? Haal dan de sticker van uw fiets af. Uw fiets wordt dan niet verwijderd. Vanaf 3 april worden alle fietsen verwijderd waaraan nog een label hangt. De wrakken worden direct afgevoerd. De weesfietsen worden opgeslagen.

Fiets opgeslagen

Via gevonden voorwerpen op de website van de gemeente kunt u bekijken of uw fiets is opgeslagen. U kunt dan contact opnemen met de gemeente en een afspraak maken om de fiets op te halen.