Vrijwilligers van de KNRM staan dag en nacht klaar om mens of dier in nood te helpen.
Vrijwilligers van de KNRM staan dag en nacht klaar om mens of dier in nood te helpen. (Foto: JG59)

Reddingsbootdag KNRM in Andijk en Medemblik

Nieuws

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) houdt zaterdag 13 mei haar jaarlijkse open dag. Alle 45 KNRM-reddingstations in Nederland zetten hun deuren wagenwijd open om donateurs en andere belangstellenden te ontvangen. Reddingbootdag is dé dag om kennis te maken met het reddingswerk, de vrijwilligers én het materieel van de KNRM.

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Op Reddingbootdag bedanken zij de donateurs die het reddingswerk financieel mogelijk maken. De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 120.000 ‘Redders aan de wal’ maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaar staat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. 

Bezoek Andijk en Medemblik

Vrijwilligers van KNRM Andijk en KNRM Medemblik heten iedereen van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom en vertellen met alle plezier over het reddingswerk en wat het zo mooi en afwisselend maakt. Waar mogelijk kunnen donateurs, net als echte redders, mee op de reddingboot. Houd er rekening mee dat de mogelijkheden voor meevaren afhankelijk zijn van het weer, de drukte en alarmeringen. Per vaartocht mogen maximaal twaalf personen mee. Donateurs en Jonge Redders (jeugdleden) dienen een donateurspas/uitnodigingsbon uit Jonge Redders-magazine mee te nemen. Nog geen donateur? Inschrijven tijdens de Reddingbootdag is mogelijk.

Ga voor meer informatie naar www.reddingbootdag.nl