Een mooi bedrag voor Funcare4kids.
Een mooi bedrag voor Funcare4kids. (Foto: aangeleverd)

West-Friesland Rally groot succes

REGIO - De Lionsclub Opmeer-Medemblik hield op 29 en 30 april haar tiende West-Friesland Rally en werd door 48 equipes deelgenomen. De auto’s vertrokken vanaf garage Wester-Wognum onder de startboog door voor hun avontuur door het oosten van het land met een terugreis over de steeds groener wordende Veluwe.

De opbrengst van de Rally was bestemd voor twee goede doelen, te weten Voices for Women en Funcare4kids.

Na een geslaagde eerste dag met een prachtige route door Friesland, de Weerribben en de Sallandse Heuvelrug was er ‘s avonds een succesvolle veiling voor het goede doel. De deelnemers overnachtten in een hotel in Deventer. 

De tweede dag ging via de Achterhoek terug over de Veluwe en werd er rond 15.30 uur gefinisht in Wognum.

Deelnemers probeerden aan de hand van een routeboek de etappes foutloos te rijden, waarbij de foto’s die men kreeg op de juiste etappe 'geplakt' moesten worden. Dat bleek niet eenvoudig. Toch waren er twee equipes die van de 22 foto’s er 21 goed hadden. De tweede dag bleek moeilijker. Van de te vinden twintig foto’s ontdekte de beste equipe van die dag er 'slechts' 17.

Wouter en Mandy Langereis wonnen de rally met 37 gevonden foto’s over beide dagen. Zij ontvingen de wisseltrofee en een diner voor vier personen, dat verzorgd wordt door de Lions bij hen thuis. De tweede plaats was voor het duo Johan van Ophem en Kristel Ruiter. Ook zij hadden 37 foto’s, maar het aantal gereden kilometers was meer. De derde plaats ging naar Petra van de Graaf en Dick Netz. Zij traceerden 35 foto’s.

Met de rally en de veiling werd een fors bedrag opgehaald. Mede dankzij een extra bijdrage vanuit Lions-Nederland voor Funcare4kids werden de volgende bedragen aan de doelen uitgereikt.

Aan Voices for Women werd 3.500 euro uitgereikt en Funcare4kids ontving 5.500 euro.

De volgende rally staat gepland op 21 april 2023.

Samen een mooie rondrit maken door Westfriesland.
Afbeelding
Afbeelding