Schakelbare en stapelbare flexwoningen in Zwaagdijk-West?

Provincie Noord-Holland is gestart met een tweede haalbaarheidsonderzoek. 

Eind januari hebben de gemeente Medemblik en de twee woningbouwcorporaties zich teruggetrokken uit het haalbaarheidsonderzoek, omdat de eerste resultaten lieten zien dat het geen haalbare kaart is om flexwoningen voor statushouders en spoedzoekers te realiseren op de gronden van perceel 76 aan de Balkweiterhoek in Zwaagdijk-West. 

Overrulen

De Provincie besloot de gemeente Medemblik te overrulen en alsnog een nieuw haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren door de firma Rotteveel M4, eveneens eigenaar van Flexwonen NH. 

Sociale voorzieningen

De werkgroep BWH 76 hield op 7 april een informatiebijeenkomst  met twee heren van Rotteveel M4. Opnieuw is aangegeven dat het hier geen haalbare kaart is en nooit zal zijn of worden. Sociale voorzieningen zijn er niet in Zwaagdijk-West.


Met name er is geen:

gezondheidzorg;

openbaar vervoer;

supermarkt;

de basisschool kan een uitbreiding van (meestal niet-Nederlandse) leerlingen niet aan.


Door de 'tijdelijke' huisvesting is van integratie in de dorpsgemeenschap nauwelijks sprake. 

Informatieavond

Tijdens de jaarvergadering van de dorpsraad op 17 mei om 20.00 uur vindt een informatieavond plaats in De Wildebras, Balkweiterhoek 56, waarbij belangstellenden worden geïnformeerd over de allerlaatste ontwikkelingen. De gemeente, verantwoordelijk wethouder, politieke partijen, pers, provinciale fracties en gedeputeerde staten zijn uitgenodigd om uw en onze vragen te beantwoorden. Ook denken we na over mogelijke acties om ons statement kracht bij te zetten. Wij hopen dat u in groten getale komt in het algemeen belang van ons mooie dorp.


Namens de werkgroep van de dorpsraad,


Chris Baesjou,

info@dorpsraadzwaagdijk- west.nl.