Moederdag vieren in molen De Hoop in Wervershoof.
Moederdag vieren in molen De Hoop in Wervershoof. (Foto: Anja Karsten)

Neem moeder mee naar de molen

MEDEMBLIK - De Nationale Molendagen vinden plaats op zaterdag 13 en zondag 14 mei. Een unieke kans om molen de Hoop gratis te bezoeken en te luisteren naar de verhalen van de molenaar of gids. Kom kijken en genieten van dit draaiende monument tussen 12.00 en 16.00 uur.

Pannenkoeken eten op Moederdag

Op Moederdag, zondag 14 mei, bakt de pannenkoekenbakker, tussen 12.00 en 14.00 uur, pannenkoeken in De Vang van Molen de Hoop. Mama's hoeven deze dag niet zelf in de keuken te staan. Neem haar mee naar het Zijdwerk in Wervershoof en geniet van de overheerlijke pannenkoeken. Uiteraard gebakken met meel dat door de molenaar zelf gemalen is.

Kleurplaatwedstrijd

Tevens worden bij de molen om 12.30 uur de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de kleurplatenwedstrijd. Een jury beoordeelde de afgelopen week de kleurplaten en belden vier winnaars op. Twee winnaars zitten in groep 1 en 2 en twee winnaars in groep 3 en 4 van het basisonderwijs. 

Van harte gefeliciteerd allemaal en neem 14 mei de prijs in ontvangst.

Voor bezoekers is het ook mogelijk om het Theo Koomen museum te bezoeken. De expositie 'Theo Koomen, zo was er maar ien' bevat heel veel foto's over het leven van de sportverslaggever. Of maak een rondleiding door de molen met een gids, die alle ins en outs weet over de molen.