Een jaar na de officiële aftrap van Zoetwaterboeren wordt op 22 juni een open dag gehouden in Anna Paulowna.
Een jaar na de officiële aftrap van Zoetwaterboeren wordt op 22 juni een open dag gehouden in Anna Paulowna. (Foto: GreenportNHN)

Open dag Zoetwaterboeren

REGIO - Zoetwaterboeren zet in op het ontwikkelen, onderzoeken en demonstreren van een duurzaam watersysteem in de dagelijkse praktijk van een werkend akkerbouwbedrijf. Het project geeft agrariƫrs oplossingen en handvatten om als watermanager flexibel in te spelen op veranderende omstandigheden zoals extremen in weertypes.

Aantal plaatsen is beperkt, schrijf je snel in

Behalve op technische en economische haalbaarheid worden deze oplossingen ook getoetst op effecten op het gewas, bodem, biodiversiteit en milieu. 

Onderzoeks- en expertisecentrum

Voor dit project is het akkerbouwbedrijf van Klaas Schenk voor een deel ingericht als onderzoeks- en expertisecentrum voor agrarisch waterbeheer.

Hoeve Lotmeer

Een jaar na de officiĆ«le start van het project Zoetwaterboeren wordt er op 22 juni van 12.30 tot 17.30 uur een open dag gehouden voor agrarisch ondernemers, erfbetreders en stakeholders op Hoeve Lotmeer, Lotweg 26 in Anna Paulowna. 


Belangstellenden krijgen een wisselend programma van lezingen, workshops, veldexcursie en worden de eerste resultaten en de toepassingen in de praktijk gedeeld.

Agrarische ondernemers, erfbetreders en belangstellenden welkom

Ben jij agrarisch ondernemer, erfbetreder of op een andere manier betrokken bij watermanagement en zoetwaterbeheer bij een agrarisch bedrijf? Dan wil je deze dag niet missen!

Iedereen kan zich daar gratis voor aanmelden. Het aantal plaatsen voor deze open dag is beperkt. Mis het niet en schrijf je snel in via www.greenportnhn.nl.


Bron: GreenportNHN.