Jan Willem, Jan en Jord Beers werken, samen met hun team, hard om het klanten naar hun zin te maken. Niet voor niets veel waardering voor De Boet.
Jan Willem, Jan en Jord Beers werken, samen met hun team, hard om het klanten naar hun zin te maken. Niet voor niets veel waardering voor De Boet. (Foto: SUUS Fotografie om in te lijsten)

Tuincentrum De Boet, één van de tien beste ondernemingen van Noord-Holland

Tuincentrum De Boet in Hoogwoud mag zich rekenen tot één van de tien beste ondernemingen van Noord-Holland. Het bedrijf werd door de jury van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2023 voor deze titel genomineerd. De uitslag werd 17 mei tijdens een spetterende finale in concertzaal PHIL Haarlem bekendgemaakt. 

De Boet verwierf in vijftig jaar naam en faam tot ver buiten de grenzen van Westfriesland. Jaarlijks winkelen grote aantallen bezoekers in het tuincentrum. Dat De Boet als mogelijke kanshebber op de titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ in de categorie Grootbedrijf werd voorgedragen, is binnen de gemeente Opmeer met warmte ontvangen.

Ondanks dat de nominatie niet werd verzilverd met een podiumplaats, steekt wethouder Vincent Buis zijn waardering voor De Boet niet onder stoelen of banken. “Het blijft fantastisch dat De Boet in de Top-10 staat.”

Als afsluiting van de verkiezing werd de Publieksprijs bekendgemaakt. Alle tien finalisten uit de drie categorieën dongen mee. Met een spannende nek-aan-nek race werd middels langzaam stijgende balken op het grote beeldscherm zichtbaar dat De Boet op de tweede plaats stond. Wethouder Buis: "Op dat moment een teleurstelling en heel erg jammer. Terugkijkend is een plaats in de finale en een tweede plaats bij de Publieksprijs onder alle Noord-Hollandse ondernemers een schitterend resultaat.”

De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland werd dit jaar voor de zestiende keer gehouden. Deze uitreiking wordt gezien als belangrijk middel om waardering voor bedrijven uit de provincie Noord-Holland te tonen.

De Boet bestaat al