Even voelen hoor...
Even voelen hoor... (Foto: Mieke Brouwer)

Met Pinksteren naar MAK Blokweer

REGIO - De lente vier je tijdens SPRING!, een vrolijk lentefeest voor het hele gezin, op zondag 28 mei bij MAK Blokweer in Blokker. Tijdens dit evenement kan je de hele dag door meedoen met sprankelende activiteiten. MAK Blokweer bestaat 25 jaar en dat viert de organisatie met een speciale editie.

Wie wil niet in bomen klimmen en genieten van het beste uitzicht bij het live vogelconcert? Een boomhut bouwen waar je jouw diepste geheimen kunt bewaren? Genieten van een buik vol met net geplukt fruit of een romantisch boom rendez-vous bij volle maan? Deze interactieve dansvoorstelling van (dans)theatergroep plan d- is voor de hele familie (4+) en gaat over verbinding en saamhorigheid, over respect en sterk staan bij tegenslag. Een dansante wandeling door Natuurpark Blokweer die je de wereld vanuit het perspectief van de boom laat ervaren. 

MAKS' Biomarkt

MAKS' Biomarkt staat op het terrein. In de late ochtend kunnen bezoekers ‘Ontbijten met de geiten’ aan een lange tafel direct aan de wei. Het ontbijt wordt samengesteld met de heerlijkste producten van de biomarkt standhouders.


Bezoekers kunnen bij stadsdichter Levi Noë tussen 10.00 en 13.00 uur gratis een persoonlijk (natuur)gedichtje laten maken en ontvangen dit op een mooie duurzame kaart.

Schapen scheren

De dierverzorger scheert de schapen. De geschoren vachten worden verwerkt tot prachtige vilten schapenvacht-kleden.

Toegang tot SPRING! is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd. De demonstraties en kinderactiviteiten worden doorlopend aangeboden.

Meer informatie: www.mak-blokweer.nl .

Eén van de hoogtepunten op de Kijkboerderij elk jaar: het scheren van de schapen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding