Kom naar het Middeleeuws kampement bij kasteel Radboud. Er is van alles te zien.
Kom naar het Middeleeuws kampement bij kasteel Radboud. Er is van alles te zien. (Foto: archief Rodi Media)

Kampement bij kasteel Radboud

MEDEMBLIK - Het middeleeuws kampement laat bezoekers op 28 mei en 29 mei van 11.00 tot 17.00 uur zien hoe het er vroeger aan toe ging. 

Eerste en tweede pinksterdag slaat de Hanzecompagnie weer tenten op bij kasteel Radboud en gaat aan de slag met oude ambachten zoals borduren, houtsnijwerk en smeden. De ambachtslieden vertellen over hun werk en laten alles zien. Ook zijn er echte ridders!

De naam Hanzecompagnie heeft een middeleeuwse achtergrond: Hanze was een verbond van steden, opgericht door de middeleeuwse kooplieden. Dankzij de samenwerking dreven de steden goed handel en verdedigden belangen en handelswaar, desnoods gewapend. De Hanzesteden waren rijk genoeg om ridders en soldaten in te huren. Een van de Hanzesteden is Kampen, de thuisbasis van de Hanzecompagnie. Met deze naam zijn zowel de ambachten als de ridders vertegenwoordigd.

Het Middeleeuws kampement is buiten en vrij toegankelijk. Wie ook het museum wil bezoeken, kan vooraf online kaartjes bestellen via info@kasteel radboud.nl.. Kasteel Radboud is te vinden aan Oudevaartsgat 8 in Medemblik.