De delegatie uit Wervershoof behaalde goede resultaten tijdens het NK tulpenkeuren in Lisse.
De delegatie uit Wervershoof behaalde goede resultaten tijdens het NK tulpenkeuren in Lisse. (Foto: Hans van der Lee/Greenity)

Wervershoof Nederlands kampioen tulpenkeuren

Algemeen

Een hele groep van de Tulpenkeuring, afdeling Wervershoof, ging 31 maart naar de Keukenhof in Lissevoor het N K Tulpenkeuren. De Wervershoofse deelnemers mochten dit jaar in het Oranje Nassau Paviljoen hun talent laten zien. 

En dat hebben ze gedaan! Ze hadden een behoorlijke voorsprong op de overige regio’s en lieten zien dat in Westfriesland veel kennis zit in deze sector. Het werd onderling een spannende strijd, want wie wil er nou niet een jaar dé kampioen van Nederland zijn.

In de categorie senioren ging de eerste prijs naar Maths Hoff met 10 strafpunten, het zilver ging naar Paul Bakker met 10,5 strafpunten en als derde eindigde Keesjan Hoff, ook met 10,5 strafpunten.

In de barrage waren Paul en Keesjan nog steeds gelijk, maar aangezien Paul twee soorten exact goed beoordeelde ging hij er met de tweede prijs vandoor.

Bij de junioren ontving Sjors Mes de tweede prijs met 14,5 strafpunten en Judith Bakker sleepte met 15 strafpunten de derde prijs binnen.

Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat en we hopen jullie allemaal weer te zien in 2024, tot dan!