Theatergroep Sint Pieter
Theatergroep Sint Pieter (Foto: aangeleverd)

Theatergroep speelt Sherlock Holmes

MEDEMBLIK - Theatergroep Sint Pieter speelt binnenkort haar nieuwste productie De hond van de Baskervilles. Dit verhaal verovert al tientallen jaren vele harten en de toneelspelers kunnen niet wachten om hun gasten te betoveren met hun interpretatie van dit legendarische mysterie. 

MTG koos ervoor gekozen om de bewerking van de bekende Nederlandse scenarioschrijver Lex Passchier te gebruiken.

Jaap Glim en Anita Spaargaren spelen de rol van Phillip, een beroemde acteur uit de politieserie Time for a Murder met een enorme fascinatie voor het personage Sherlock Holmes. Hij beloofde zijn neefje Thimothy te helpen met de voorbereiding op diens auditie bij de theateracademie. Phillip nodigt bevriende schrijvers en actrices uit op zijn pas aangekochte landgoed Baskervillehall en verleid ze om zijn theaterbewerking van sir Arthur Conan Doyle’s eerste boek van Sherlock Holmes te spelen. Daarna volgen de intriges en mysteries zich razendsnel op. Is er echt een moordzuchtige hond die de familie Baskerville uitmoord? Wat is de werkelijke reden dat Phillip iedereen heeft uitgenodigd? Als Sherlock Holmes besluit op onderzoek te gaan valt er een oorverdovend pistoolschot.

Twee werelden

De kracht van deze voorstelling zit in de suggestie. De theatergroep neemt haar publiek twee werelden in. De wereld van snobistische acteurs en de Victoriaanse wereld van Sherlock Holmes. De verfijnde manier van acteren met details voor de verschillende personages houdt iedereen op het puntje van de stoel, terwijl het verhaal zich ontvouwt. 

Deze onvergetelijke avond bijwonen? Kom 15, 21 en 22 april om 20.00 uur naar verenigingsgebouw Sint Pieter, aan de Ridderstraat in Medemblik. Kaarten zijn te krijgen via www.mtgsintpieter.nl of bel 0227-542156.