Het Oogcentrum Noordholland in Heerhugowaard was in 2021 de winnaar van het mooiste bedrijfsgebouw.
Het Oogcentrum Noordholland in Heerhugowaard was in 2021 de winnaar van het mooiste bedrijfsgebouw. (Foto: aangeleverd)

Verkiezing mooiste nieuwe buurt

REGIO - Bent u zeer tevreden over de buurt waarin u woont of een buurt in uw omgeving, dan zou het Westfries Genootschap dat graag van u willen vernemen. Het Westfries Genootschap wil namelijk dit jaar de mooiste nieuwe buurt in onze streek in het zonnetje zetten en heeft daarom een verkiezing uitgeschreven.

Als de buurt is gelegen binnen de Westfriese Omringdijk en in de loop van deze eeuw is gebouwd of sinds 2000 ingrijpend is gerenoveerd, dan kunt u deze buurt voordragen voor de verkiezing van ‘De mooiste nieuwe buurt van Westfriesland’. Een jury maakt uit de inzendingen een voorselectie van drie buurten. Bij de afweging van de jury spelen veel zaken een rol, zoals de inrichting van de buurt, de aansluiting op het Westfriese landschap of het materiaal- en kleurgebruik van de woning. Ook een goede mix van woningen voor gezinnen en alleenstaanden, jongeren en ouderen kan een pluspunt zijn. Maar ook goede straatverlichting, voldoende groene ruimten met speelplekken of een degelijke scheiding van het fiets- en autoverkeer kunnen als positieve punten aangedragen worden. En wellicht waardeert u het zeer dat uw buurt is aangesloten op de vaarwegen in het Westfriese polderlandschap of dat er een mooi oud gebouwtje in het plan is opgenomen. Maar ook het feit dat er de nodige sociale activiteiten binnen de buurt worden georganiseerd of dat de naamgeving van de straten mooi aansluit bij Westfriesland zou de jury kunnen beïnvloeden.

Aanmeldingen

Kortom, kent u een dergelijke buurt, meld deze dan aan voor de verkiezing en geef daarbij aan waarom deze buurt volgens u de mooiste nieuwe buurt van Westfriesland is. Vergeet u niet minimaal twee foto’s mee te sturen! Stuur uw aanmelding vóór 1 mei naar Westfries Genootschap, Postbus 2125, 1620 EC Hoorn of naar contact@westfriesgenootschap.nl.

Winnaar 

Na de voorselectie kan iedereen stemmen voor de mooiste nieuwe buurt van Westfriesland. Tijdens de jaarvergadering van het Westfries Genootschap op 2 september wordt de winnaar bekend gemaakt en de oorkonde voor de mooiste nieuwe buurt uitgereikt. Daarnaast wordt aandacht aan deze verkiezing besteed in het jaarboek van het Westfries Genootschap.

Westfries Genootschap

Met deze verkiezing vraagt het Westfries Genootschap blijvende aandacht voor behoud en versterking van het Westfriese erfgoed. Mooie buurten maken Westfriesland mooier. Het Westfries Genootschap ziet graag dat zowel bij nieuwbouw als bij renovatie van een buurt er een toegevoegde waarde is. Bij deelname gaat u akkoord met de spelregels en geeft u het Westfries Genootschap toestemming de foto's en teksten te gebruiken voor publicatiedoeleinden die verband houden met deze verkiezing.