Een vrolijke cupcake mag niet op de paastafel ontbreken!
Een vrolijke cupcake mag niet op de paastafel ontbreken! (Foto: Adobe Stock)

De lekkerste cupcakes bakken

Niets is leuker én lekkerder dan iets zelf maken met Pasen. Cupcakes bakken is een prima tijdverdrijf en de kinderen glimmen van trots na het bakken van hun eigen creaties. De keuken ruikt heerlijk en als de cakejes klaar zijn is het versieren geblazen. Reken maar dat er héél wat chocolade in de kindermondjes gaat in plaats van op de cupcakes.

Maar wat komt erbij kijken? Het is eigenlijk heel simpel. Kijk snel of je dit in huis hebt:

Recept voor 12 cupcakes

1 pak cupcake mix (te koop in de supermarkt)
100 gram margarine op kamertemperatuur
100 milliliter melk
2 eieren op kamertemperatuur


Om de mooie cakes in vorm te krijgen is het handig als je cupcakevormpjes of papiertjes hebt. Daarnaast is een kunststof mesje, kleine satéprikkertjes en een theelepeltje wel handig voor het versieren. Wat heb je nodig als versiering? Sprinkels, hagelslag, chocoladetoppings, decoratiestiften, poedersuiker en witte en gele fondant. 

Versieren

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Zijn ze echt afgekoeld? Dan kun je gaan versieren. Heb je fondant? Kneed dan een stukje geel of wit fondant tot een bolletje. Deze rol je uit tot een plakje en met het mesje kun je er allerlei vormpjes van maken, zoals een geel kuikentje. Gebruik chocola voor de oogjes. Heb je geen fondant, maak dan van poedersuiker en een beetje water een dik papje. Smeer dit uit op je cupcake zodat je een plakkerige ondergrond hebt voor de versiersels. Strooien maar. 


Eet smakelijk!

Wie bakt de lekkerste Paas cupcakes?