De huren in de gemeente Opmeer gaan omhoog.
De huren in de gemeente Opmeer gaan omhoog. (Foto: Pexels)

Huurverhoging in gemeente Opmeer

OPMEER - Woningbedrijf Opmeer verhoogt per 1 juli de huur. Het bedrijf volgt hierin de regels vanuit de overheid. De inkomsten van de jaarlijkse huurverhoging zijn nodig om de woningen te verbeteren en nieuwe woningen te bouwen. Sommige huurders komen mogelijk in aanmerking voor huurverlaging. Deze huurverlaging geldt alleen voor huurders met een laag inkomen en een hoge huur. Voor sociale huurwoningen wordt de huur verhoogd op 1 juli 2023 met maximaal 2,6%. 

Dit jaar is het voor sommige huurders mogelijk om in aanmerking te komen voor huurverlaging. Deze huurverlaging geldt alleen voor huurders met een laag inkomen en een hoge huur. 

Voorwaarden huurverlaging

Wonen in een sociale huurwoning. 

Netto huur is (of wordt door huurverhoging op 1 juli a.s.) hoger dan 575,03 euro. 

Wonen voor of op 1 maart 2023 in de woning. 

Alleenwonend? Maximale belastbare jaarinkomen 23.250 euro. Of 24.600 euro voor AOW-er. 

Twee of meer personen? Maximale belastbare jaarinkomen maximaal 30.270 euro. Of 32.730 euro als minstens één persoon AOW krijgt. 

Thuiswonende kinderen die op 1 januari 2023 nog geen 27 jaar zijn? Hun inkomen telt niet mee. 

Meer informatie

Meer informatie over de huurverlaging? Iedereen is elke week tot 1 juli van harte welkom op het spreekuur op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 10.00 uur op het gemeentehuis, Klaproos 1 in Opmeer. Graag aanmelden bij de receptie. 

Neem inkomensgegevens mee, waaruit blijkt dat u minimaal zes maanden minder inkomen heeft. Een vraag sturen naar gemeente@opmeer.nl kan natuurlijk ook.