Hoe mooi de natuur is, kan je zien tijdens Tuinroute Land & Water.
Hoe mooi de natuur is, kan je zien tijdens Tuinroute Land & Water. (Foto: Pixabay)

Tuinroute Land & Water

MEDEMBLIK - In de waterrijke omgeving van de gemeente Medemblik stellen twee enthousiaste tuineigenaren hun tuin open voor de Tuinroute Land & Water op zondag 4 juni, 9 juli en 20 augustus van 11.00 tot 17.00 uur. 

De tuinen onderscheiden zich in grootte, beplanting en ademen daardoor een eigen sfeer. Het uitwisselen van kennis, advies geven en het bespreken van tuinuitdagingen zijn een mogelijkheid voor iedere (toekomstige) tuinbezitter. In elke tuin ligt een flyer met informatie over de tuinen. Beide tuinen zijn niet drie zondagen open. 


Tineke’s Cottage Garden van Adri en Tineke Out, Vierkant 10 in Wognum staat open voor de echte liefhebberstuin. De tuin is 400 m² en daar staan van het vroege voorjaar tot in de late herfst veel bloemen. De borders zijn op kleur samengesteld, er is een grote verscheidenheid aan blad/bloemstructuren, deze maken de tuin heel spannend. Entree 2 euro, inclusief koffie of thee en lekkernij. De tuin is 4 juni niet open voor bezoekers.


Ans en Hans Engberts, Wijzend 11 in Nibbixwoud hebben een landelijke tuin van 1.600 m². In veertien jaar tijd ontstond een lommerrijke plek met vooral bijzondere bomen en bloeiende borders met veel vaste planten. Ans en Hans creëerden heerlijke zitplekken. De boomgaard met oude fruitrassen neemt een prominente plek in. Voor de liefhebber is er de groentetuin met vergeten groente en de mandenmakerij. Entree 2 euro, inclusief koffie of thee en lekkernij.  

Meer informatie: Jan en Marian Konijn. tel. 06-40302503 of j.l.konijn@gmail.com.


Voor actuele informatie: zie Facebook: Tuinroute Land & Water.