Goedkoper tanken, daar word je blij van.
Goedkoper tanken, daar word je blij van. (Foto: ANWB)

Goedkoper tanken

Het is geen enkele automobilist ontgaan: tanken is ontzettend duur. De echte hoogterecords zijn voorbij, maar nog altijd is brandstof een enorme kostenpost. De gemiddelde literprijzen voor brandstof zijn te vinden op www.anwb.nl. 

Gelukkig kan het altijd goedkoper, ook in deze tijden. De ANWB geeft daarom tips om te besparen bij het tanken én om minder brandstof te verbruiken. Brandstof is duur, maar de automobilist kan veel besparen. Vooral omdat de tarieven tussen tankstations enorm verschillen. 

Maar ook de rechtervoet in bedwang houden, is een ijzersterk wapen. 

Gebruik een app

Met een app zie je gelijk wat de goedkoopste tankstations in jouw buurt zijn, op de route of op bestemming. Die verschillen lopen makkelijk op tot 30 cent per liter. De ANWB Onderweg-app toont altijd de meest actuele prijzen en aan de kleur (groen = goedkoop) zie je meteen waar je moet zijn. Google Maps wijst je vervolgens de weg.

Tank buiten de snelweg

Het is geen geheim dat je langs de snelweg meer betaalt. Gemiddeld betaal je aan de snelweg 14 cent per liter meer, zowel voor diesel als benzine.

Toch willen tanken langs de snelweg? Niet alle tankstations aan de snelweg zijn duur. Sterker nog, de prijzen tussen stations van dezelfde keten kunnen flink verschillen, tot wel 25 cent per liter. Zoek met een app dus de goedkoopste langs jouw route en bespaar – zónder omwegen of afslagen – veel geld aan dezelfde snelweg.

Actiedagen

Grote ketens beconcurreren elkaar puur op prijs. Wie in de buurt woont van zo'n station, kan zich inschrijven voor een nieuwsbrief of om hun ‘actiedagen' in de gaten te houden. Dan krijg je nóg meer korting op de toch al (relatief) lage prijs. 

Weekend

Tank liever in het weekend en nooit op maandag: dat is de duurste tankdag.