Tourclub op toer.
Tourclub op toer. (Foto: aangeleverd)

Omloop Noord-Holland

MEDEMBLIK - Het voorjaar hangt in de lucht en de lente is begonnen. De zomertijd ging 26 maart weer in en worden de avonden langer, wat de gelegenheid biedt om ook in de avonden de racefiets weer te pakken. Zo kan iedereen aan de fietsconditie werken.

Dit kan op zondag 2 april. De leden van Tourclub Wognum rijden dan de Omloop Noord-Holland over een afstand van honderd kilometer. De deelnemers starten om 09.00 uur bij SV Spartanen, aan de Sportlaan 19 in Wognum. De tocht gaat via de Wogmeer en Alkmaar richting Uitgeest en Krommenie, vervolgens via Oosthuizen weer richting Wognum. Onderweg is er tijd voor een kop koffie met de welbekende appeltaart.

De Omloop Noord-Holland is een groepstocht. Daarbij wordt in groepsverband achter voorrijders gefietst. Er wordt afhankelijk van de deelname in drie groepen gefietst met een gemiddelde snelheid van 25, 27 of 30 kilometer per uur.

De tourclub organiseert in het fietsseizoen diverse tochten en nemen ook met een aantal leden deel aan tochten van andere clubs. Leden komen uit heel Westfriesland. Een keertje vrijblijvend meefietsen, alleen of samen met vrienden, om kennis te maken met de club?. Kijk voor het jaarprogramma op www.tourclubwog num.nl.