Met deze tips blijft jouw overleden dierbare dicht bij je hart.
Met deze tips blijft jouw overleden dierbare dicht bij je hart. (Foto: Adobe Stock)

Herinneringen levend houden

Wat is er waardevoller dan een tastbare herinnering als degene van wie je houdt is overleden? Er zijn tegenwoordig veel opties om herinneringen aan jouw dierbare levend te houden.  

Naast de ‘gewone’ herinneringen die we hebben, kunnen tastbare herinneringen aan een overleden kind, partner of ouder veel troost bieden. Jouw dierbare blijft hierdoor dicht bij je hart. Ontdek deze bijzondere (tastbare) herinneringen.Welke past bij jou?


Fotolijst met as. As kun je ook verwerken verwerkt in een fotolijst, in een mooi vormgegeven ashartje of asbuisje. Je bewaart de as direct bij een mooie fotoherinnering aan je dierbare. Tip: ontdek ook de Memory Box. Dit is een diepere fotolijst met ruimte voor een kleine urn en andere spulletjes die doen denken aan de overleden dierbare. Vraag aan je (groot)ouders om er lieve boodschappen of spulletjes in te leggen.


Een knuffelpop. Kleine kinderen snappen vaak nog niet goed wat de dood precies is. Knuffelbare herinneringen zijn voor hen heel waardevol. De Knuffelmakers maken knuffels die lijken op jouw dierbare: een unieke herinnering aan een overleden mama, papa, opa of oma.


Knuffelkeitje. Een pottenbakker boetseert een knuffelsteen met onderin een gaatje, waar je de as van jouw dierbare in doet. De steen ligt prettig in de hand, je kunt hem overal mee naartoe nemen. Op deze manier maak je nieuwe herinneringen waar jouw overleden dierbare toch nog een beetje bij is.

Met deze tips blijft jouw overleden dierbare dicht bij je hart.
Met deze tips blijft jouw overleden dierbare dicht bij je hart.