Check tijdig je bandenspanning.
Check tijdig je bandenspanning. (Foto: aangeleverd)

Check tijdig de bandenspanning

REGIO - Minder dan drie op de tien Noord-Hollanders controleren maandelijks de bandenspanning. Met de juiste bandenspanning bespaar je al snel zo’n 10 euro per maand. En je rijdt veiliger. Ga je met de auto een lange rit maken? Doe dan voor vertrek de bandencheck.

Banden lopen vanzelf langzaam leeg. Als de bandenspanning te laag is, heeft de auto minder grip op de weg, remt minder goed en meer kans op een klapband. Check regelmatig de bandenspanning en pomp de banden op als dat nodig is. De banden gaan daardoor langer mee.


Vind een bandenpomp in de buurt via vindbandenpomp.nl en zie je waar het gebruik ervan wel of niet gratis is.

Geef je banden lucht volgens de adviesspanning, te vinden in het instructieboekje, op een sticker in de deur of het tankklepje of op watismijnbandenspanning.nl. 

De bandenmaat staat op de zijkant van je band.

Check de bandenspanning als je banden koud zijn.

Vergeet de reserveband niet op te pompen.


De banden op spanning gebracht? Controleer ze dan gelijk op schade, scheuren en bobbels. Een beschadigde band? Dan is het wel zo veilig om die te laten repareren. Check ook het profiel van de banden. Te weinig profiel? Dan is de kans dat je de controle over je auto verliest op een nat wegdek groter. Ga dus veilig de weg op en doe voor vertrek de bandencheck.

Meer informatie

Door zuiniger te rijden, bespaar je geld, rij je veiliger en stoot je minder CO2 uit. Dit draagt bij aan een beter klimaat. Meer tips en informatie om zuiniger te rijden vind je op www.lekkeropweg.nu.

Check tijdig je bandenspanning.