Voorstellingen in Huis Midwoud

MEDEMBLIK - In Huis Midwoud wordt op 4 mei om 21.00 uur de voorstelling Verzwegen en Vergeten, getuigenissen van een concertvleugel opgevoerd. Het verhaal van een lange en spannende zoektocht naar de geschiedenis van een vleugel; een aangrijpend verhaal dat verteld moet blijven worden.

Filmconcertverhaal van en door filmconcertpianist Yvo Verschoor met persoonlijke verhalen, die verbonden worden door een vleugel en bijzondere plekken. De vleugel was getuige van het afschuwelijke lot van vele duizenden patiënten en gehandicapten; onvoorstelbare verhalen over uitsluiting, 'raszuiverheid' en antisemitisme, over de gruwelen van het nazi-regime.

Muziekgezelschap Donna Musica speelt zondag 7 mei om 15.00 uur de voorstelling In de schaduw van het Achterhuis en vertelt een persoonlijk familieverhaal vóór, in en na de oorlog, over hoe gewone mensen in uitzonderlijke omstandigheden kwamen. Een geschiedenis die zich afspeelde nabij het wereldberoemde Achterhuis. De grootouders van violiste Sandra Kox raken bevriend met de ouders van Anne Frank, Otto en Edith Frank en met Miep en Jan Gies, de helpers van de onderduikers in het Achterhuis uit de Rivierenbuurt in Amsterdam. Passages in het dagboek van Anne verhalen over de geboorte van Sandra's moeder, over haar opa, maar ook de hond van de familie komt in beeld. Vooral gaat het verhaal over het leven van mensen dat, ondanks de verschrikkingen van de oorlog, toch gewoon doorging en over hoe te overleven.

Meer informatie: 

www.yvoverschoor.nl.