Twan Kamstra als Henry Bult, Eline Sneekes als Karin Koster, Peter Benschop als Kolonel Markus Lipschut en Ellen Hop als mevrouw Van Klaveren.
Twan Kamstra als Henry Bult, Eline Sneekes als Karin Koster, Peter Benschop als Kolonel Markus Lipschut en Ellen Hop als mevrouw Van Klaveren. (Foto: aangeleverd)

OEK neemt ‘Dubbel Wraak’

Uitgaan

Schagerbrug – Toneelvereniging Ons Eigen Kring speelt traditiegetrouw in de maand maart haar jaarlijkse voorstellingsreeks voor trouwe, schare donateurs en toneelliefhebbers. De club vierde club vorig jaar haar vijfenzeventigjarig bestaan met het doldwaze stuk ‘Leuk idee….. maar we doen het niet’. Dit jaar had men onder regie van de uit Alkmaar afkomstige nieuwe regisseur Mike Kuyt, voor de echte toneelklassieker ‘Dubbele Wraak’ van de schrijver Alan Ayckbourn gekozen. Voor dinsdag 21 en vrijdag 24 maart zijn er nog tickets beschikbaar.

Om dicht bij huis te blijven is door OEK gekozen voor Rotterdam, een echte wereldstad.  Twee vreemden ontmoeten elkaar op de alom bekende Erasmusbrug. Beiden hebben redenen om aldaar een einde aan hun leven te maken. Door toeval op hetzelfde moment en om dat ze ook beiden tot inkeer komen, ontstaat het idee om “hun veroorzakers van het kwaad” uit de weg te ruimen. Niet ieder voor zich, maar zij neemt wraak op zijn baas en hij neemt wraak op haar geliefde.

Het stuk kent negentien rollen en die worden neergezet door een cast van twaalf spelers. Dat betekent dat zeven van hen een dubbelrol spelen. Zonder de anderen te kort te willen doen, springen gedurende het stuk de beide hoofdfiguren er bovenuit. Eline Sneekes als Karin Koster en Twan Kamstra als Henry Bult vertolken beiden een dragende rol en nemen spreekwoordelijk de rest van de cast mee. In een ruim afwisselend decor met beamereffecten krijgt het stuk direct bij aanvang de aandacht die het verdient. Vele verschillende verhaallijnen passeren de revue. Van het publiek wordt derhalve alertheid verwacht. Mede door de vele changementen in combinatie met die diversiteit aan rolfiguren blijft het een aantrekkelijk schouwspel met een verrassend slot.

Kaartverkoop

OEK laat zich met deze voorstelling van zijn vertrouwde kant laten zien. Een toneelclub die op respectabel amateurniveau een stuk op de planken brengt met inhoud, uitstekende tekst kennis en aangevuld met gevarieerde kleding, mooi licht, ondersteund door muziek en geluidsfragmenten. 

Het stuk wordt nog een drietal keren in het mooie, knusse podiumzaaltje van ‘Ons Eigen Kroeg’ gespeeld. Er zijn voor dinsdag 21  en vrijdag 24 maart nog kaarten beschikbaar. De laatste voorstelling van zaterdag 25 maart is reeds uitverkocht. Voor reservering kun je kijken op de website www.oek.nl bij kaartverkoop.