Afbeelding
(Foto: )

Amnesty zoekt collectanten in Schagen

Algemeen

SCHAGEN - Jij kan dit jaar één van de duizenden collectanten worden die de straat opgaan om geld in te zamelen voor Amnesty International. De jaarlijkse collecteweek is van 12 tot en met 18 maart 2023. De Amnesty werkgroep Schagen – Hollands Kroon zoekt voor diverse plaatsen in de gemeente Schagen nog enthousiaste vrijwilligers die een paar uur in de collecteweek willen collecteren. 

Amnesty International komt wereldwijd op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. Voor mensen in conflictgebieden of voor mensen die onderdrukt worden vanwege hun mening, geloof of om wie ze zijn. Daar zijn hoge kosten mee gemoeid. Om haar onafhankelijkheid te waarborgen, neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Informatie

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden als collectant? Mail dan naar Piet Nieuwboer info@schagen.amnesty.nl. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk voortzetten voor mensen zoals Murtaja Qureiris uit Saudi-Arabië. Als 10-jarige jongen riep hij tijdens een demonstratie ‘Het volk wil mensenrechten!’. Hij werd opgepakt. In de gevangenis werd hij gemarteld om hem te laten bekennen dat hij een molotovcocktail had gegooid. Qureiris kreeg de doodstraf. Amnesty voerde wereldwijd actie voor hem. In 2022 werd hij vrijgelaten.