Samenkomen, luisteren en leren.
Samenkomen, luisteren en leren. (Foto: Inloophuis Burgerbrug.)

Stichting Bratelle komt naar Burgerbrug

Algemeen

BURGERBRUG - Stichting Inloophuis Burgerbrug verwelkomt vrijdag 20 januari Anneke Geitenbeek van Stichting Bratelle. Anneke Geitenbeek is samen met Anita Schimmel en Mariëtte Jilderda de motor achter Stichting Bratelle. Stichting Bratelle wil het leven van vrouwen die oedeem krijgen na borstkanker een stukje aangenamer maken. 

Zij hebben met veel liefde gewerkt aan het ontwikkelen van de Bratelle beha die de vorming van (chronisch) oedeem vermindert en helpt voorkomen. Een beha van slim textiel met een masserende werking die naast comfortabel, ook nog eens mooi en sexy is. Een beha die je weer een goed gevoel geeft! Bratelle is een non-profit organisatie. De (door)ontwikkeling en de promotie van de Bratelle beha financiert de stichting via donaties, subsidies, sponsoring en de verkoop van producten in de webshop. 

Anneke neemt diverse beha’s mee en geeft uitgebreid uitleg over de werking. Uiteraard is het ook mogelijk om de diverse beha’s te passen. Interesse? 10:00 uur is iedereen welkom en staat de koffie en thee klaar. Het Inloophuis Burgerbrug is te vinden aan de Grote Sloot 146 in Burgerbrug. 

Aanmelden

Aanmelden wordt gewaardeerd en kan via info@inloophuis-burgerbrug.nl. Eén op de zeven vrouwen in Nederland krijgt of heeft borstkanker. Een aanzienlijk deel van deze vrouwen ontwikkelt chronisch borstoedeem als gevolg van de behandeling. Stichting Bratelle maakt zich daarom ook sterk voor onderzoek naar het ontstaan van oedeem en de juiste behandelwijze. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen met 3D-printen, gerecycled plastic, het toepassen van sensoren die het vochtgehalte meten en onderzoek naar het herstellend vermogen van lymfen.