Ouderenbonden gaan intensiever met elkaar optrekken.
Ouderenbonden gaan intensiever met elkaar optrekken. (Foto: Pexels.com)

Ouderenbonden in Schagen zoeken samenwerking

Algemeen

SCHAGEN - De Samenwerkende Ouderenbonden Schagen(SBOS) en Wonen Plus Welzijn gaan intensiever met elkaar optrekken. Dit houdt in dat ze samen bijeenkomsten gaan organiseren over onderwerpen die betrekking hebben op zingeving, levensvragen en levensonderhoud van mensen jong en oud. 

Samenleving is flink in beweging

Het gaat onder meer om thema’s als zelfredzaamheid, welzijn, zorg en wonen, eenzaamheid, veiligheid en mantelzorg. Maar ook komen onderwerpen aan bod als gezonde voeding, voltooid leven, testamenten, wilsverklaring, zorg en eigen bijdragen. 

Beide organisaties stellen een agendacommissie in die de bijeenkomsten gaan organiseren. De commissie nodigt sprekers uit die hun licht laten schijnen over een bepaalde onderwerp en zorgt voor publiciteit en de accommodatie waar de bijeenkomst gehouden wordt. 

Beide organisaties zien dat de samenleving flink in beweging is en dat er veel mensen zijn die de veranderingen amper kunnen bijbenen. Aan de andere kant zijn er ouderen die gewend raken aan (meer) regie over hun eigen leven en ideeën hebben over (goed) oud worden en wat voor hen belangrijk is. Ze leggen meer nadruk op kwaliteit van leven, regie, veerkracht en zingeving. 

De samenwerkingsovereenkomst wordt woensdag 25 januari bekrachtigd door beide organisaties in het pand van Wonen Plus Welzijn aan de Zijperweg 14, 1742 NE Schagen.