Geen moment verveling.
Geen moment verveling. (Foto: archief)

Dingen om thuis te doen met je kids als het regent

Algemeen

REGIO - Het schommelt tussen herfst- en winterweer. Harde wind met hagel- en regenbuien gooien soms roet in het eten bij het plannen van leuke uitjes. Wist je dat je helemaal je huis niet uit hoeft om je kind een leuke middag te bezorgen. Je kunt kiezen voor wat quality time met je kinderen of om ze alleen te laten ontdekken.

Binnen picknicken

Picknicken hoef je niet alleen buiten te doen. Creëer een vrije ruimte in je huis en leg wat heerlijke dekens en kussens op de grond. Van te voren kun je al wat kleine snacks of mini-salades maken met de kinderen. Met een muziekje erbij kun je al swingend een lekker belegd broodje smeren.

Filmmarathon

Kruip samen achter de tv. Op verschillende streamingsdiensten kun je de leukste films ontdekken. Heb je geen abonnement? Op Pathé Thuis kun je tegen een laag bedrag een aantal films huren voor 48 uur. Zo haal je de bioscoop bij jou in huis. Haal er een zak popcorn bij en wat gezonde snacks en je kunt beginnen!

Kamers opruimen

Het klinkt misschien niet als muziek in de oren voor de kids, maar het kan wel degelijk leuk zijn. Zet een muziekje aan op de gang en help ze met het ordenen van hun kamers. Zo kunnen zij na afloop weer in een frisse kamer spelen. Vind je spullen die weg kunnen? Breng ze samen naar de kringloopwinkel, wellicht vind je nog wat leuks om mee terug naar huis te nemen. 

Tijd voor disco

Wat zijn de hits van jouw kinderen? Welke liedjes luisteren zij op school en horen daar misschien dansjes bij? Gordijnen dicht, licht uit, discobal aan en jij kunt beginnen! Ben je in het bezit van een spelcomputer? Dans erop los met Just Dance.

Hutten bouwen

Bouw een hut met kleden en doeken. Als je een tipi hebt kun je deze ook opzetten. Zet wat stoelen klaar in huis, span het kleed of doek er over- en omheen. Haal wat kussens te voorschijn en je hebt een hut! Zelfs in de hut zou je op een I Pad een filmpje kunnen kijken.