Afbeelding
(Foto: Frank Nieuwenhuijsen)

Activiteiten Buitencentrum Schoorlse Duinen

Algemeen

SCHOORL - Wat is er allemaal voor leuks te doen bij Buitencentrum Schoorlse Duinen? Staatsbosbeheer heeft van alles op het programma staan.

Workshop Natuurfotografie

Maakt u graag foto’s in de natuur? Staatsbosbeheer biedt zaterdag 11 februari 2023 in samenwerking met fotograaf Frank Nieuwenhuizen een workshop natuurfotografie in de Schoorlse Duinen aan. Om deel te nemen hoef je niet over een dure camera te beschikken. Ook met een compact camera zijn goede resultaten mogelijk. In drie uur tijd leer je meer uit je camera te halen. Naast een stuk technische informatie leer je in deze workshop vooral kijken. Door de diversiteit aan landschappen in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer, leent dit gebied zich bij uitstek om mooie foto’s te maken. 

Aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/fotografieschoorl

Workshop smartphone-fotografie

Maakt u ook alle foto’s met uw smartphone? En wilt u wel iets meer weten over de mogelijkheden? Smartphone-fotograaf Linda Smit (@vlinderlin) geeft een workshop smartphone-fotografie in Buitencentrum Schoorlse Duinen en neemt je mee naar de mooiste plekjes in de bossen en heide van Schoorl. Op vrijdag 17 februari laat Linda je anders kijken tijdens een 2 uur durende wandeling en vertelt alles over hoe je dat het beste kunt vastleggen met jouw Smartphone. De onderwerpen die aan de orde komen zijn: lichtgebruik, scherpte/diepte, compositie, beweging, groothoek/panorama, macro fotografie etc. Kleed je op het weer en zorg voor een opgeladen smartphone. Na twee uur buiten wandelen en fotograferen, wordt er binnen in het buitencentrum aandacht besteed aan nabewerking/versterken van je mooiste foto, onder het genot van een kopje koffie/thee en zelfgemaakt notenrotsje.

Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/smartphonefotografie

Stiltewandeling

Echte stilte is zeldzaam en daarom heel waardevol. Kom tot rust tijdens een wandeling met een gids door de Schoorlse Duinen en stel je zintuigen open voor de natuur. Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer organiseert deze ontspannende wandeling op zaterdag 11 februari 2023. Er wordt verzameld om 10.15 uur. De start is om 10.30 uur vanaf het buitencentrum en duurt tot 13.00 uur. De kosten zijn € 8,50 p.p. incl. koffie of thee. Eerst worden zintuigoefeningen gedaan en daarna gaat u op pad. Kinderen zijn welkom vanaf 12 jaar. Trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Tip: Neem een lunchpakketje en iets te drinken mee. Honden niet toegestaan. 

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/stiltewandelingschoorl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding