Burgemeester Rian van Dam.
Burgemeester Rian van Dam. (Foto: Kenneth Stamp)

Burgemeester Rian van Dam: ‘Mensen die zich inzetten voor de gemeenschap in het zonnetje zetten is belangrijk’

Nieuws

Laat ik beginnen met mijzelf voor te stellen via deze weg. Vele van jullie heb ik al mogen ontmoeten, maar natuurlijk niet alle ruim 48.000 inwoners. Mijn naam is Rian van Dam en sinds 12 februari 2019 ben ik uw burgemeester. En dat ben ik met heel veel plezier. 

Zoals ik ook iedere week met veel plezier en interesse de rubriek ‘De 10 vragen aan…’ lees, waarin altijd een waardevol advies aan mijn adres voorbijkomt. Dus ik dacht: laat ik via deze weg maar eens reageren op al die mooie adviezen. Sinds de start van deze rubriek zijn er al veel verschillende adviezen voorbij gekomen, maar zijn er wel wat rode lijnen in te herkennen.  

Verbinder

Veel inwoners komen met het mooie advies om als burgemeester vooral de verbinder te blijven die boven alle partijen staat, en een luisterend oor biedt. Een advies waar ik zeer aan hecht en dat ik waardeer. En elke dag probeer om in de praktijk waar te maken. 

‘Mijn deur staat open’

Mijn deur staat daarom altijd open voor een luisterend oor. Ik ben ook graag onder de mensen om te horen wat er leeft. Zo zijn evenementen, herdenkingen, jubilea, lintjes en dergelijke voor mij hele bijzondere en mooie momenten. Mensen die zich inzetten voor de gemeenschap in het zonnetje zetten is belangrijk. Ik heb waardering voor vrijwilligers: zij zijn het cement voor de samenleving en heel belangrijk voor onze dorpen.  

Belbus

In de corona-periode kon ik weinig onder de mensen zijn; dat was het moment dat ik mij heb aangemeld om op de Belbus te rijden. Sindsdien rij ik één keer per maand als vrijwilliger op de Belbus. Het is ontzettend leuk om op deze manier mensen te ontmoeten, en voor onze inwoners is deze dienstverlening in onze grote plattelandsregio cruciaal.

Kofffiemomentje

Ik las ook de suggestie om een koffiemomentje voor nieuwe inwoners te organiseren. Dat vind ik een heel leuk idee; we gaan bedenken in welke vorm we dat kunnen gieten. Een kopje koffiedrinken bij de gastouder (ook één van de adviezen) is al in gang gezet; leuk om dat voor de publicatie van deze column al geregeld te hebben. 

Ik ben benieuwd welke adviezen er de komende maand aan mij gegeven worden. Eind juni leest u mijn reactie hierop in deze krant. Dan ga ik ook in op een paar andere adviezen die eerder al in deze krant gegeven zijn, maar die niet in dit artikel aan bod kwamen.  

Heeft u een bijzondere gelegenheid?

Zoals gezegd kom ik graag met u in contact. Dus heeft u een bijzondere gelegenheid? Bijvoorbeeld een opening, evenement, huldiging of jubileum? 

Stuur mij dan gerust een uitnodiging via college@hollandskroon.nl of bel via 088 321 5220.