Wil had heel veel hoeden meegenomen.
Wil had heel veel hoeden meegenomen. (Foto: aangeleverd)

Nieuw seizoen Fietsclub De Tweede Helft

WIERINGERWERF - Fietsclub De Tweede Helft had op woensdag 17 mei de eerste fietstocht van het nieuwe seizoen. Om 13.00 uur gingen 24 fietsers vanaf de Cultuurschuur van start.

Er was een mooie route uitgestippeld door de bossen van de Wieringermeer. Er stond een frisse wind, maar het was droog en dat maakte het fietsen best aangenaam. Bij het gemaal in Den Oever was er even een tussenstop. Door het tunneltje ging de terugweg langs de Wieringerrandweg, linksaf door het bos en via de Den Oeverseweg en Schelpenbolweg op Wieringerwerf aan.


Aangekomen bij de Cultuurschuur konden de fietsers zich binnen opwarmen met een lekkere kop koffie of thee met daarbij een heerlijk petit fourtje. De organisatie had gezorgd voor een leuke afsluiting van de fietsmiddag met de conference van Wil Gorter - van der Aarde van het hoedenmuseum uit Andijk. Haar hoedenverzameling heeft de toepasselijke naam: 'Zet 'm op'. Wil had heel veel hoeden meegenomen. Hoeden in allerlei soorten, maten en kleuren. Op humoristische wijze werd verteld over alles wat met hoeden te maken had, steeds omlijst door liedjes en sketches. Spreekwoorden en gezegden waarin het woord hoed voorkwam konden geraden worden door de aanwezigen. De etiquette bij het dragen van een hoed werd eveneens uitgelegd. Er werden hoeden getoond uit verschillende landen en hoeden die werden gedragen door verschillende beroepsgroepen. Alle hoeden waren door Wil in de loop van de jaren verzameld. Ook was er uitleg hoe een hoed werd gemaakt. Tot slot kreeg iedereen een hoed op en werd afgesloten met het 'hoedenlied'. 


Info Hoedenverzameling 'Zet 'm op': www.hoedenmuseum.nl