Herinneringen ophalen aan de hand van foto's en muziek.
Herinneringen ophalen aan de hand van foto's en muziek. (Foto: aangeleverd)

Het bewust ophalen van herinneringen

SCHAGEN - Herinneringen oproepen aan de hand van verschillende voorwerpen, foto’s en muziek; voor iedereen een leuke bezigheid! Voor zorgverleners en naasten van mensen met dementie een goed uitgangspunt voor een gesprek. Gastspreker Liesbeth Rijk komt woensdag 12 april naar het Alzheimer Café in schagen.

Vol zitten met verhalen

Voor mensen met dementie is herenigingen ophalen een belangrijke levensbehoefte. Niet dagelijks gebruikte delen van de hersenen worden geactiveerd. ‘Opeens’ zitten zij vol verhalen. Ze voelen zich gehoord; het zelfvertrouwen groeit en de eigenwaarde stijgt. Reminiscentie geeft stof tot nadenken en biedt een mooie gelegenheid tot persoonlijk contact. Het bovenkomen van minder leuke herinneringen kan ook gebeuren. Hoe kun je daar dan het beste mee omgaan?

Informatie

Liesbeth Rijk, voormalige casemanager bij Geriant neemt je mee in de wereld van goede en minder goede herinneringen. De aanvang bij Woonzorgcentrum De Bron aan Kogerlaan 36a is 19:15 uur. De avond duurt tot 21:30 uur. Toegang tot deze avond is gratis, je krijgt bij aankomst een lekkere kop koffie of thee.