Er hard gewerkt aan de voormalige Rabobank.
Er hard gewerkt aan de voormalige Rabobank. (Foto: aangeleverd)

Tweede leven voor DeBank

'T ZAND - Zoals wellicht is opgevallen door inwoners en passanten in 't Zand, is er hard gewerkt aan de voormalige Rabobank aan de Keinsmerweg. Het 43 jaar oude gebouw uit 1980 heeft na tien jaar van ongebruik door de Rabobank en tussentijds een winkelfunctie voor enkele ondernemers, een grondige renovatie ondergaan.

Gustaaf en Janco Zeeman hebben na de aankoop van het pand het plan opgevat om er iets moois van te maken. Het gebouw is met behulp van voornamelijk lokale ondernemers uit het dorp rigoureus aangepakt om van de oorspronkelijke zakelijke bankuitstraling een mooi en fris gebouw maken. Er zijn nu zes appartementen gerealiseerd, vier op de begane grond en twee op de eerste verdieping.


Het gebouw is volledig gestript en opnieuw ingericht. Ook de buitenkant is opnieuw bekleed met een frisse rode steen. Tegelijkertijd is de isolatie van het hele gebouw aangepast aan de moderne eisen, met een hoge isolatiewaarde die tegenwoordig gebruikelijk is bij nieuwbouw. Daarnaast is er voor elk appartement een terras met gelegenheid om buiten te zitten gemaakt.

Oude kluisdeur

De coronaperiode heeft hen geleerd dat buiten zijn een zeer gezonde leefomgeving biedt. Dit zit wel goed bij dit appartementencomplex dat officieel de naam DeBank heeft gekregen. Er zijn airco's geplaatst en aan de achterzijde heeft elk appartement een eigen bergruimte voor onder andere fietsen. Midden in het dorp met voorzieningen op loopafstand is DeBank bij uitstek geschikt voor oudere bewoners.


Leuk detail is dat zelfs de oude kluisdeur nog in het gebouw aanwezig is en dat de voormalige kluis nu dienstdoet als badkamer. Na een jaar van verbouwen en inrichten is het pand nu klaar. Iedereen die geïnteresseerd is in het resultaat is van harte welkom om op vrijdagmiddag 7 april tussen 14.00 en 18.00 uur het gebouw te bekijken. Misschien zijn er ook toekomstige bewoners die willen komen kijken. Al met al is dit project een geslaagd en waardevolle toevoeging aan het centrum van het dorp."