Een gezellig Paasvee als vanouds

SCHAGEN - Er wordt teruggekeken op een mooie en geslaagde Paasvee tentoonstelling 2023. Na drie jaar afwezigheid in verband met Corona, heeft Schagen weer als vanouds kunnen genieten van deze regionale Paasvee traditie.

Al vroeg in de ochtend kwamen de dikbillen de markt op. De keurmeesters stonden klaar om hun waardering te uiten. Door de luidsprekers klonk dat er dit jaar een paar bijzondere exemplaren tussen zaten. De complimenten, lintjes en bekers werden weer door de dames in folklore kledij uitgedeeld. De bezoekers, jong en oud liepen rustig tussen het vee door en keken hun ogen uit. De billen zijn echt heel dik.

En als de runderen in de middag weer huiswaarts keren, volgt er een andere groep bezoekers. De horeca deed vanaf dat moment weer goede zaken. Dit jaar heeft de gemeente voor het eerst een grote groep studenten van Vonk beroepsopleidingen mogen inzetten als toezichthouders. De samenwerking tussen de studenten, de Ses, politie, boa's, NS, Rode Kruis en de gemeente is goed verlopen. Er zijn wat 'opstootjes geweest - vergelijkbaar met een reguliere uitgaansavond - maar deze zijn door de genoemde partijen goed opgepakt.