Eline neemt de voorzittershamer in ontvangst.
Eline neemt de voorzittershamer in ontvangst. (Foto: aangeleverd)

Een nieuw gezicht aan ’t roer bij OEK-toneel

Nieuws

SCHAGERBRUG - Uit handen van de afscheidnemende voorzitter Huub, neemt Eline de voorzittershamer in ontvangst. Tijdens de Jaarvergadering van toneelvereniging ONS EIGEN KRING - eerder deze maand - stond bij agendapunt negen iets speciaals op de planning. Zittend voorzitter Huub Tiebie stopte na tien jaar met z’n taak als voorzitter en bij stemming werd Eline Sneekes met algemene stem gekozen als zijn opvolger. 

Saillant detail is, dat Eline in het bestaan van de vereniging (sinds 1947) pas de vijfde in rij is, die deze leidinggevende rol binnen de toneelclub op zich heeft genomen. Voor het eerst zal een vrouw aan het roer staan van deze wervelende vereniging.

Huub memoreerde in de aanloop naar de daadwerkelijke verkiezingen, dat het na tien jaar tijd werd voor een nieuw gezicht. Zelf nam hij in 2013 de taak over van de toen eenentwintig jaar lang zittende Paul Dekker. Ook zijn voorgangers Sjoerd van Zanten (1980-1992) en oprichter Joop van der Molen (1947-1980) hebben het lang volgehouden. Gelukkig gaat Huub niet verloren voor de vereniging. Hij houdt zitting in het toneelbestuur en zal het komende seizoen weer deel uitmaken van de crew die Schagerbrug in maart 2024 weer met een mooi stuk zal verrassen.

Op het podium

Eline is natuurlijk geen onbekende voor OEK. Vanaf 2005 was zij onafgebroken elk jaar te zien op het podium van het dorpstheater en vanaf 2013 heeft ze de taak van secretaris volbracht. Door deze bestuursverandering kwam de taak van secretaris vacant, maar OEK zou OEK niet zijn, als daar ook een goede vervanger voor is gevonden. Ilse Wenker, lid vanaf het prille begin van OEK-jeugdtoneel en nu alweer zo’n vijf jaar van vaste waarde in de volwassenengroep, werd evenals Eline met algemene stem gekozen voor een functie in het dagelijks bestuur.

Helpende handjes

OEK-toneel is dus op volle oorlogssterkte ofschoon er nog wel gebrek is aan helpende handjes bij de Jeugdcommissie. Mochten er mensen zijn die dit lezen en interesse hebben in een vrijwilligerstaak bij OEK, dan zijn zij van harte welkom. Op de website www.oek.nl vindt u verdere informatie. Overigens de moeite waard om de website een keer te bezoeken. Er staat ontzettend veel info vermeld over gespeelde stukken, foto’s, video’s, krantenartikelen en andere wetenswaardigheden.