Het comité van de Pinksterkermis.
Het comité van de Pinksterkermis. (Foto: aangeleverd)

95 Jaar Pinksterfeesten 't Veld!

’T VELD - Tijdens Pinksteren wordt in ’t Veld de 95e editie van de Pinksterfeesten gevierd. Al 95 jaar lang staat het dorp tijdens Pinksteren in het teken van festiviteiten, waarvan de kermis inmiddels een vast onderdeel is.

Oud ontmoet Nieuw 

Al sinds jaar en dag zijn de Pinksterfeesten en de kermis in ’t Veld echte publiekstrekkers. Niet alleen de inwoners van ’t Veld, Zijdewind en Moerbeek treffen elkaar tijdens het Pinksterweekend, maar ook jong & oud uit de hele omgeving komt traditiegetrouw een kermisborrel halen in ’t Veld. Voor velen een mooie gelegenheid om oude en nieuwe bekenden te ontmoeten.


Het kermiscomité heeft de Pinksterfeesten dit jaar het thema “Oud ontmoet Nieuw” gegeven. Dit komt terug in de activiteiten die georganiseerd worden. Zo kunnen kinderen zich voor de Kermis disco verkleden als held van vroeger of nu. En tijdens de Speurtocht worden oudhollandse spellen gecombineerd met hedendaagse activiteiten. Bovendien komen de kinderen door middel van puzzelvragen van alles te weten over het dorp van toen en nu.

Tijdcapsule

95 Jaar Pinksterfeesten betekent ook dat ’t Veld over vijf jaar het 100-jarig jubileum viert! “Deze mijlpaal is voor het kermiscomité een mooie aanleiding om dit jaar al iets bijzonders te doen. Samen met alle kinderen maken we een tijdcapsule, die we in het jubileumjaar 2028 - tijdens de kermis - weer open maken. 

Richting het 100-jarige jubileum

Hiervoor hebben we alle kinderen gevraagd om een tekening te maken en/of een verhaal te schrijven over de kermis. Hoe beleef je de kermis nu? Wat vind je nu de leukste kermisattractie? Hoe ziet jouw coolste kermis er over vijf jaar uit? Welke vette attractie staat er dan op het kermisterrein? De kinderen kunnen helemaal los gaan: tekenen, schilderen, kleuren, schrijven... en hun creatie tijdens de kermis hoogstpersoonlijk in de tijdcapsule stoppen.” Aldus Sven Baas, voorzitter van het Pinksterkermis comité.

Voor elkaar & met elkaar

Het comité is voor 100% afhankelijk van de financiële steun van gulle giften. Wil je een donatie doen, kan dat via rekeningnummer NL21 RABO 0377 6005 98 t.n.v. Stichting Pinkstercomité 't Veld.