Ansichtkaarten met ontwerpen van sgraffito kunstenaar Goeting (1955).
Ansichtkaarten met ontwerpen van sgraffito kunstenaar Goeting (1955). (Foto: aangeleverd)

Elke week is het Boekenweek

WIERINGERMEER - Tot zondag 19 maart is het Boekenweek 2023, het jaarlijkse lezersfeest in boekhandels en bibliotheken. Bij ons Historisch Genootschap kunt u 52 weken per jaar genieten van boeken. En nog veel meer, zoals een set met 8 kaarten van de sgraffito kunstwerken in de Cultuurschuur. 

Het Genootschap heeft elke week boeken in de verkoop. Nieuwe boeken, 2e hands, plattegronden en prenten over uiteenlopende onderwerpen uit de historie van de polder. Keuze genoeg, van een spannend verhaal tot een gedegen historische studie. Kom vooral eens langs op zaterdagmiddag.

Nieuwe boeken te koop

Zoekt u een cadeau? Onze tips: Cornelis Lely, ingenieur van het Nieuwe Nederland. Cees Banning schreef een zeer geslaagd boek, waarin de persoon Lely (1854-1929), zijn leven en werken boeiend is opgeschreven.


De Wieringermeer voor ons gemaakt. Prentenboek voor kinderen. Getekend en geschreven door Cyrill en Rein Koolen. Telkens als je voor een keuze staat en de oplossing niet direct duidelijk is, denk dan aan je dromen. Die wijzen je de weg. Zoals de droom van Lowie en over de keuze die hij maakt samen met zijn vriend Mees de Kokmeeuw.




“Kom maar binnen.” Verzet in Kolhorn van een jong gezin tijdens WOII. Geschreven door Casper en Klaas Tigchelaar. Over Pieter en Marie Tigchelaar-De Rooy, die als twintigers en met een jong gezin keuzes durven te maken die mogelijk gevaarlijk zijn, maar wel de levens van andere mensen redden.

Set ansichtkaarten

Ook een aanrader is de set van 8 ansichtkaarten met ontwerpen van sgraffito kunstenaar Goeting. Acht van zijn levensgrote ontwerpen die hij in 1955 aanbracht in het (toen nog) raadhuis van de Wieringermeer zijn gefotografeerd en afgedrukt als ansichtkaart.


Het Genootschap is elke zaterdag open, 14 - 17 uur.