Tover de patio om tot een gezellige én uitnodigende buitenruimte!
Tover de patio om tot een gezellige én uitnodigende buitenruimte! (Foto: Adobe Stock)

Kleine patio knus inrichten: 4 leuke tips!

Tuin

Het inrichten van een kleine patio kan een uitdaging zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Maar: met een beetje creativiteit én planning kun je van jouw patio een gezellige buitenruimte maken! Nieuwsgierig hoe? Wij geven tips.

Laten we beginnen met de basis van de patio: de vloer. Er zijn veel verschillende vloeropties voor een patio, van houten planken tot tegels en grind. Kies een vloer die past bij de stijl die je voor ogen hebt (denk aan boho, urban jungle of Scandinavisch) en zorg ervoor dat het geschikt is voor buiten. Vergeet ook niet om voldoende antislip-eigenschappen in het ontwerp op te nemen.

De tekst gaat verder na de foto


Kleine patio stoelen

Nu je de vloer hebt gekozen, is het tijd om te denken aan de buitenmeubels. Comfortabele en stijlvolle meubels zijn essentieel voor een uitnodigende patio! Kies voor weerbestendige meubels, zoals rotan of aluminium, en zorg voor voldoende kussens en dekens voor extra comfort. Ontdek deze mooie items hieronder!

De Rinum rieten tuinfauteuil van SKLUM is handgemaakt. Een plaatje voor elke patio! 

Lekker loungen doe je in de Florida tuinmeubelserie van Exotan. Een mooie én comfortabele combinatie van hout, wicker en olefin maakt dat de meubelen een onmisbare toevoeging zijn aan jouw patio.

Dit ronde bijzettafeltje is gemaakt van metaal en kan daardoor zowel binnen als buiten gebruikt worden. De olijfgroene kleur geeft sfeer én kleur aan je patio. En nog lekker betaalbaar ook! 

Patio inrichten tips

Het plaatsen van mooie planten en bloemen rondom de tuinmeubels creëert een gezellige sfeer én draagt bij aan een duurzame omgeving.

De derde stap: plaats goede verlichting. Tuinverlichting, zoals lantaarns, kaarsen en lichtsnoeren, zorgen voor een warme en gezellige sfeer op je patio. Zorg daarnaast voor goede beschutting tegen de zon. Dat doe je met een leuke parasol of een handige overkapping!

Deze tuinlantaarns van JYSK staan niet alleen mooi in jouw patio, maar zijn ook lekker betaalbaar. 

Gek op knusse verlichting in de avond? Ontdek de bijzondere solar lampionnen van Lumiz! 

De Shadylace is een parasol die door de open, kantachtige structuur het schaduweffect van een bladerdak nabootst. Een eyecatcher in de patio.


Kleine patio inrichten

Accessoires maken het plaatje compleet. Denk aan een buitentapijt, kussens in verschillende kleuren en prints, decoratieve kussens, plaids, kaarsen, windlichten en mooie vazen met bloemen of planten. Tip: voeg ook wat persoonlijke elementen toe, zoals leuke foto’s of kunstwerken aan de muren, om jouw persoonlijkheid te laten zien.

Dit vloerkleed van Westwing is een échte allrounder: het creëert een huiselijke sfeer buitenshuis, maar voegt ook een vleugje gezelligheid toe aan drukbezochte ruimtes zoals keukens en gangen!

Kleine patio onderhouden

Is jouw patio helemaal naar wens ingericht? Dan is het belangrijk om de patio regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Door het regelmatig vegen, het snoeien van de planten én het verwijderen van vuil en bladeren zorg je voor een nette en verzorgde uitstraling. 

Met deze tips creëer je een gezellige en stijlvolle buitenruimte waar je graag tijd doorbrengt, en waar je ook nog eens trots op kan zijn!

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook en lees ook onze andere artikelen!