Museum Oud Anna Paulowna.
Museum Oud Anna Paulowna. (Foto: Archief RM)

Veteranenrit Museum Oud Anna Paulowna

Nieuws

BREEZAND - Museum Oud Anna Paulowna organiseert op Hemelvaartsdag 18 mei weer de veteranenrit voor oude motoren. Uiteenlopende ontwerpen, allerhande soorten cilinderinhoud en een grote diversiteit aan bouwjaren zijn dan te bewonderen.

De rit start bij het museum Anna Paulowna, waar de motoren voor de start van dichtbij te bewonderen zijn. De tocht is ongeveer 100 kilometer lang en voert over de diverse kronkelige wegen die in de Kop van Noord Holland te vinden zijn, met een rustpunt / tussenstop in Petten in het centrum van het dorp. Uiteraard worden ook de rechte polderwegen bereden; daar is geen ontkomen aan. De tussenstop in Petten is rond de klok van 12.30 uur, alwaar de rijders een pauze hebben van drie kwartier en ook daar zijn de motoren voor belangstellenden van dichtbij te aanschouwen.

Controleposten

De rit is uitgezet door het plaatsen van driehoekige, ronde of vierkante bordjes en welke alle de voor de rijders bekende betekenis hebben. Van de rijders worden op controleposten de passeertijden genoteerd, waardoor bij terugkomst bij het museum een gemiddeld gereden snelheid kan worden bepaald. De rijders proberen zo dicht mogelijk bij een gemiddelde snelheid van 36km / uur uit te komen.

Meer informatie

De startlocatie is Museum Oud Anna Paulowna, Zandvaart 5 te Breezand. Inschrijven vanaf 8.30 uur. Start toerklasse 11.00 uur. Start VMC-Rit 11.15 uur. Gemiddelde snelheid 36 km/uur

Inschrijfgeld € 10,-, met passagier € 15,-. Aanmelden kan (in tegenstelling tot de eerdere vooraankondiging) bij Jil Zuidema, tel: 0636135519 of via de mail: info@museumannapaulowna.nl

De organisatie hoopt op een mooi deelnemersveld en een gezellige dag, hopelijk ook met enthousiast publiek bij de start- en stopplaatsen.