De familie Beemster met rechts wethouder Puck de Nijs en links naast haar Molenhuijs-voorzitter Hans Knijn en afgevaardigden van de Samenwerkende Musea Schagen.
De familie Beemster met rechts wethouder Puck de Nijs en links naast haar Molenhuijs-voorzitter Hans Knijn en afgevaardigden van de Samenwerkende Musea Schagen. (Foto: aangeleverd)

Winnaars Museumpaspoortactie Samenwerkende Musea Schagen in het zonnetje

Nieuws

WAARLAND - Wethouder Puck de Nijs reikte zondag 7 mei bij Molenhuijs Waarland de eerste prijs uit van de Museumpaspoort-actie vanSamenwerkende Musea Schagen (SMS). 

Wie alle elf musea in de gemeente Schagen bezocht en daarvan stempels verzamelde in het Museumpaspoort, maakte kans op een VVV-bon van € 100,-. Die eer viel te beurt aan defamilie Beemster uit Monnickendam.

 Wethouder De Nijs was vol lof over de samenwerking tussen de Schager musea. “De SMS is een prachtig initiatief, net als het daaruit voortgekomen Museumpaspoort.” De familie Beemster bezocht de elf musea afgelopen jaar op de fiets vanaf hun camping in Callantsoog, verzamelde er stempels in hun Museumpaspoort en dongen zo mee naar de prijs. De actie loopt ook dit jaar weer.

HuisVlijt in Molenhuijs Waarland

Na de prijsuitreiking opende Molenhuijs-voorzitter Hans Knijn het museumseizoen van Molenhuijs Waarland. “Als trotse voorzitter, want ik ben trots op een slagvaardig bestuur en onze zeer bijdragende vrijwilligers.” Hij wees ook nog even op de wisseltentoonstelling HuisVlijt in het Molenhuijs met werken van creatieve Waarlanders: onder meer keramiek, miniaturen, nostalgische merklappen, patchwork en lampen van oud gereedschap. “Stuk voor stuk pareltjes van creativiteit.”

Eerste Open Museumweekend 

In het weekend van 13 en 14 mei aanstaande openen alle elf musea in de gemeente Schagen gratis hun deuren tussen 11.00 en 16.00 uur, in het kader van het eerste Open Museumweekend Schagen. Het zijn: Vreeburg, Slag van de Somme, Automuseum, Regionaal Museum ’40-’45 (allemaal in Schagen), Museumboerderij Tante Jaantje (Callantsoog), Museum Historisch Harenkarspel (Tuitjenhorn), Museum Eenigenburg, Zijper Museum (Schagerbrug), Korenmolen De Hoop (’t Zand) en Molenhuijs (Waarland).

Het Molenhuijs.