De heren steunen het hertenkamp.
De heren steunen het hertenkamp. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

De mannen van HOBHOGDATC helpen het hertenkamp

Nieuws

‘T ZAND - Een clubje mannen is veertig jaar geleden begonnen met tennissen tegen elkaar. Inmiddels telt de groep acht personen en staan er altijd twee vaste invallers klaar. Wegens het Open Toernooi kon er af en toe op hun vertrouwde dinsdagavond niet gespeeld worden, wat doe je dan? De heren bedachten van alles.

De mannen van HOBHOGDATC (HalfOpenBeslotenHalfOpenGebrokenDinsdagAvondTennisClub) staan op de foto bij het hertenkamp in ‘t Zand, met hun sponsoring willen ze het noodlijdende hertenkamp iets helpen. Nico, Rob, Perry, Peter, Johnny, Jaap, Jack, Peter, Sjaak en René zijn inmiddels een hechte vriendgroep geworden. De jongste is 55 jaar en de oudste 81 jaar. 

Gevoel

Wegens het Open Toernooi kan er soms op de vertrouwde dinsdagavond niet gespeeld worden. Iedereen beschikte over een e-bike en in het huis van Nico werd het idee geboren om met de fiets eens iets te doen of te bekijken. Hier bleef het niet bij. De heren bedenken altijd wel wat: een barbecue, surprises, een uitje, het onthullen van een standbeeld, een tuinhek dopen, een septic tank openen en uiteraard soms genieten van een borrel.

Wat de mannen bij elkaar houdt? “We zijn altijd eerlijk tegen elkaar, we spelen openkaart. Het is leuk en gezellig, een groep waarin je elkaar iets gunt. Ik weet niet wat het is, gewoon een gevoel denk ik. Belangrijk is dat we allemaal niet super goed kunnen tennissen. Rob uit onze groep verhuisde voor de liefde naar Beverwijk. Toch komt hij elke dinsdagavond trouw om 21:15 uur op de baan. Dat zegt genoeg”, vertelt Jaap Wit.