Feestje in Dirkshorn.
Feestje in Dirkshorn. (Foto: aangeleverd)

'We gaan een festival organiseren!'

DIRKSHORN - Waar? In Dirkshorn op het water "bij de kanovijver!" op de kanovijver? podium op pontons "Waarom niet?’’. Schrijf SKIK in DIRKIE maar alvast in de agenda. Elke eerste zaterdag na Hemelvaartsdag gaat de stichting SKIK in DIRKIE een festival organiseren. Dit jaar op zaterdag 20 mei aan de Koetenburgweg in Dirkshorn. Dit wordt de eerste editie van een sociaal en cultureel festival.

Het festival wordt in het groene hart van Dirkshorn gehouden. In de volksmond noemt men dit de 'Kanovijver'. Omringd door groen en water is dit bijna de ideale locatie. Bijna, omdat er namelijk gebrek is aan ruimte voor een podium. Daarom spelen de artiesten op een drijvend podium die via een loopbrug te bereiken is. Een uitdagend concept wat om extra maatregelen vraagt. Alle artiesten hebben hun wortels of zijn aan het wortelen in Dirkshorn en/of omstreken Op één na, Blinde Ed, hij komt van iets verder weg. We zouden hem allemaal moeten kennen van het talenten programma X-Factor, hier stond hij tussen de finalisten. 

Het dorp

MAF, Bull Harry en The Blue Meanies zijn bands uit de buurt, hier willen wij als organisatie een podium voor blijven bieden. Om deze reden hebben wij de Rock ‘n’ Roll Fabriek uit Lutjewinkel gevraagd, zij komen met twee jonge talentvolle bands: Diversion en Scaffold. Het festival zal geopend worden door Onder Ons, een orkest bestaande uit 43 leden. Opgevolgd door Excelsior, een gemengd koor van ongeveer 70 leden dat is opgericht in 1948. Cees Oud en DJ Dansgarantie zullen tijdens de op- en afbouw van de bands het publiek vermaken.


Om een festival op te kunnen zetten zijn er sponsoren en vrijwilligers nodig. De organisatie is daarom dankbaar dat veel bedrijven zich hebben gemeld om SKIK in DIRKIE te sponsoren. Zonder hun bijdragen was dit niet gelukt. Ook zijn de vrijwilligers voor en tijdens het festival een belangrijke steunpilaar. De bereidheid van de mensen in Dirkshorn is hoog. ‘'Met het dorp, voor het dorp''.

Net als iedereen hopen ze op goede weersvoorspellingen. Ze verzoeken iedereen om zoveel mogelijk met contant geld te betalen, de mogelijkheid om te pinnen is schaars. Een andere oproep is, kom op de fiets, deze kun je op de aangewezen plekken stallen. Tijdens het festival wordt er gebruik gemaakt van muntjes, oftewel 'Dirkies'. Je betaald voor één Dirkie 3 euro. Tijdens het festival wordt de horeca verzorgt door Henk Blankendaal en zijn team, je kunt hier ook lekker eten.

Prijzen

Entree bedraagt 10,- euro, deze zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij: Spar Dirkshorn, Bolle Zus en Bolle Hendrik. Of bij de ingang van Skik in Dirkie op de Koetenburgweg, vol=vol! Kinderen onder 12 jaar mogen gratis naar binnen, maar alleen onder ouderlijk toezicht. Tot 20 mei! Houd de socials van Skik in Dirkie in de gaten voor leuke prijzen en aankondigen! (Instagram: @skik_in_dirkie) (Facebook: Skik in Dirkie)