Samen ondernemen ze veel, hun hele leven al.
Samen ondernemen ze veel, hun hele leven al. ( (Foto: Pers Bureau Dasbach) )

Diamanten huwelijk Toos en Arie Kroon: 60 jaar samen

Nieuws

BREEZAND - Het echtpaar Arie en Toos Kroon uit Breezand vierde onlangs hun diamanten huwelijksjubileum en ontving een speciaal bezoek van Wethouder Mary van Gent om deze mijlpaal te vieren. 

Maar liefst 60 jaar zijn Arie en Toos gelukkig getrouwd, en zij delen graag hun geheim voor een langdurig huwelijk: geduld hebben, tijd nemen voor elkaar, genieten van elkaars liefde en geen ruzie maken. Maar vooral belangrijk: alles samen bespreken en samen besluiten nemen.

De eerste ontmoeting tussen Arie en Toos vond plaats toen Toos stage wilde lopen op een RK-basisschool en de handtekeningen van meneer pastoor en het schoolhoofd nodi had. Arie, die op dat moment bezig was met het uitbaggeren van een sloot in de tuin, zag Toos en dacht meteen: “die moet ik hebben”. Na afloop spraken ze af om samen uit dansen te gaan door Veerburg in Anna Paulowna, en de rest is geschiedenis.

Gedurende de jaren hebben Arie en Toos veel bijzondere momenten gedeeld, maar de geboorte van hun vier kinderen is toch wel de kroon op hun geluk. De momenten waarop hun kinderen hun diploma’s haalden, waren bijzonder waardevol voor hen. Toos is ook erg trots op haar pauselijke onderscheiding, die ze kreeg vanwege haar inzet voor activiteiten in de kerk.

Het echtpaar onderneemt hun hele leven veel samen, vooral in de weekenden wanneer ze vrij zijn. Na zoveel jaren groei naar elkaar toe en ontwikkel je gedeelde interesses en activiteiten die je samen leuk vindt. Zeilen en roeien op het Amstelmeer zijn favoriet, maar hun grootste passie is werken in hun prachtige grote tuin. Hoewel het grasmaaien hen de laatste tijd wat teveel wordt, laten ze dit graag over hun kinderen en een kennis.

Het diamanten huwelijk hebben zij een week geleden gevierd met het hele gezin, inclusief kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind, in een speciaal afgehuurd hotel. Arie en Toos hopen nog vele jaren te kunnen genieten van hun prachtige gezin en kleinkinderen.