Plezier bij de funrun.
Plezier bij de funrun. (Foto: aangeleverd)

De Schager Wijklopen zijn terug

Nieuws

SCHAGEN - Je kunt weer meedoen met De Schager Wijkenlopen. In juni zijn er drie donderdagen voor recreatieve en fanatieke hardlopers en wandelaars. Met een echte funrun ga je door de wijken Groeneweg (1 juni), Waldervaart (8 juni) en Muggenburg (15 juni). Drie wijken, drie data, drie afstanden, een iets andere aanpak dan voorgaande jaren, maar op de vertrouwde routes.

Voor kinderen uit groep drie tot en met acht is er een afstand van +/- 2,5 kilometer (1 ronde). Lukt het jou om alles achter elkaar hard te lopen? Of wil je ook af en toe een stukje wandelen? Alles is goed tijdens deze funrun! Het gaat niet om winnen of verliezen, maar om samen bewegen en vooral te genieten. Kom jij samen met een vriendje/ vriendinnetje, met je ouders of misschien heb jij wel een sportieve opa/oma die je kunt uitdagen om mee te doen. De kidsrun is gratis. Inschrijven is niet nodig. Kom 15 minuten eerder (dus om 18:45 uur) en doe mee met de gezamenlijke warming-up. Na de Warming-up zal de start (19:00 uur) plaatsvinden en kom jij na +/- 2,5 kilometer over de finish.

Vijf kilometer

Meedoen aan de vijf kilometer. (twee rondjes) mag vanaf twaalf jaar. Je mag de vijf kilometer wandelen of hardlopen. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kost 4,50 euro. Doe je mee in alle wijken, dan is het ook mogelijk een passe-partout te kopen en daarmee meteen korting te krijgen. Er is geen tijdwaarneming en er zijn geen prijzen te winnen. Het is een echte funrun door de mooie wijken van Schagen. De start van de vijf kilometer is na de kidsrun om 19:30 uur.

Tien kilometer

Ga jij voor de vier rondjes en dus de tien kilometer? Vanaf zestien jaar mag je meedoen aan deze run. Loop samen met een maatje en motiveer elkaar. Zie het als een training en ontmoet andere hardlopers. Geen prijzen, geen tijdwaarneming maar proef vooral sfeer tijdens de Schager Wijkenlopen. Meedoen kan alleen met vooraf inschrijven en kost 6,50 euro. De start is om 19:30 uur.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar: www.athl.nl (The Athlete Club). De Schager Wijkenlopen worden onder andere mogelijk gemaakt door: Kinderopvangorganisatie SKRS, Zwembad De Wiel, Team Sportservice Noordkop, Van der Voort Groep, Lijf&Visie, Dieet&Co, Schagen United, Co Wiskerke en The Athlete Club.

Wandelen of renne.