Vlootschouw vanaf wieringer aak.
Vlootschouw vanaf wieringer aak. (Foto: aangeleverd)

Feestelijke heropening haukeshaven

Nieuws

WESTERLAND - De gerenoveerde Haukes haven werd door burgemeester mevrouw van Dam van Hollands Kroon geopend. De haven is geopend met het doorvaren van een lint. 

De burgemeester stond aan het roer van de Wieringer Aak WR 4 die samen met het Wieringer Skuutje WR 60 60 werd ingezet om de aansluitende vlootschouw af te nemen. Ruim 40 boten namen deel aan de vlootschouw waarin allerlei typen zeilboten en motorboten voorbij kwamen. Vooraf waren er toespraken van de voorzitters van beide verenigingen Onno Nieuman, Elbert Volkers en de burgemeester. Na de vlootschouw startte een zeilwedstrijd. Het werd afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking

De gemeente Hollands Kroon heeft in het kader van het accommodatiebeleid de haven voor 25 jaar overgedragen aan de twee ‘bewoners’ van de haven, de Marine Watersport Vereniging en de Watersportvereniging Amstelmeer. Op 17 december 2022 heeft het College van Hollands Kroon ingestemd met de huur- en koopovereenkomst. Beide verenigingen zijn akkoord gegaan met de overname. Maar voordat het zover was heeft er een enorme renovatie plaatsgevonden. Steigers werden hersteld, steigerpalen vernieuwd, straatwerk en walkanten hersteld en de damwanden vervangen. De beide verenigingen zijn nu verantwoordelijk voor het onderhoud. Het op diepte houden van de haven blijft de verantwoordelijkheid van gemeente en hoogheemraadschap.De beide verenigingen werken uitstekend samen zoals ook gebeurde met deze feestelijke opening en de start van het zeilseizoen.