Vernuft en stilte in de eendenkooi bij 't Zand.
Vernuft en stilte in de eendenkooi bij 't Zand. (Foto: aangeleverd)

De Eendenkooi is prachtig in het voorjaar

't ZAND - Hoe werkt het in Eendenkooi 't Zand?Hoe worden eenden i n een eendenkooi gevangen? Tijdens een excursie zaterdagmiddag 20 mei laten gidsen van Landschap Noord-Holland zien hoe dat gaat. Het is prachtig in de eendenkooi in het voorjaar. De natuur in de kooi en het bos eromheen komen tot leven!

Geniet van de omliggende natuur

Na een kort informatief filmpje loop je tussen de rietschermen door naar de kooiplas, zodat de eenden niet schrikken. Vanachter het kijkscherm kun je het natuurlijke gedrag van de eenden in stilte bekijken.
In de kooiplas zijn staleenden die weer andere eenden aantrekken. Daar zitten soms heel bijzondere soorten tussen. Rondom de kooiplas liggen vier vangpijpen.

Kinderen

Hoe dat werkt met het vangen van eenden, ga je met eigen ogen zien. De vogels worden voor wetenschappelijk onderzoek geringd. Een wandeling door de natuur rondom de kooi hoort er natuurlijk ook bij: een kruidenrijk grasland in het voorjaar! Deze excursie is ook heel leuk voor kinderen. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer?

zaterdag 20 mei van 14.00 tot 16.00 uur. 


Waar: Eendenkooi 't Zand; Korte Bosweg 47A; 1756 CA 't Zand. 


Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl